Mot-turneen gjester Namdalen

Seks kommuner skal besøkes når gjengen i Mot-turneen 2015 møter ungdom i Namdalen ei hel uke fra mandag.

PÅ TUR: Mot-musikerne består av Kristoffer Finnanger Lysgård (fra venstre), Chand Torsvik, Alejandro Fuentes, Adrian Jørgensen og Kenneth Aksnes. På de seks konsertene i Namdalen er Jørgensen hovedartist, mens Torsvik og Fuentes har spillefri.  FOTO: MOT 

arkiv

NAMSOS: Siden 2. mars har organisasjonen Mot vært på hjul for å møte ungdom på sine heimsteder. Totalt 55 lokalsamfunn med over 22.000 ungdommer skal besøkes gjennom turneen, som mandag kommer til Namdalen.

– Vi gleder oss masse til å besøke alle stedene i Namdalen. Vi håper de lokale ungdommene får en fantastisk opplevelse både på scenen og i salen, og at lærere og voksne blir inspirert til å skape et enda varmere og tryggere samfunn, sier turnéleder Tore Sandnes.


Namdalinger i stallen


Av årets tre turneartister er to namdalinger – Chand Torsvik fra Namsos og Adrian Jørgensen fra Bindal. Sammen med Alejandro Fuentes deler de på å opptre rundt om i landet.

I tillegg er musikerne Kenneth Aksnes og gitarist Kristoffer Finnanger Lysgård fra Namsos med på turneen.

I de seks kommune i Namdalen (pluss en minikonsert i Bindal) er det den tidligere The Voice-finalisten Adrian Jørgensen som skal i aksjon.

– Jeg stortrives med denne gjengen, turneen så langt har vært kjempeartig. Det er stas å møte ungdommen og imponerende å se så mange flinke unge folk som er der ute.


Bergtatt av energien


Mot-ambassadøren mener organisasjonen bidrar til å skape et godt fellesskap.

– Ikke minst trenger vi Mot for å styrke hverandre og det vi tror på. Det er greit å være forskjellig, og ha forskjellige drømmer, sier Adrian.

Musikeren fra Bindal var også med som gjesteartist under fjorårets Mot-turné.

– Jeg ble bergtatt av den positive energien ungdommen ga meg. Jeg følte meg levende og fikk en stor selv- tillitsfølelse igjen, sier Jørgensen – som mandag ga ut singelen «Walk On Fire».

Mot er en holdnings- skapende organisasjon som jobber for og med ungdom, der målet er å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø.

Fosnes blir første stoppested når Mot-turneen kommer til Namdalen mandag. Lokale ungdommer bidrar også med innslag på scenen.

I tillegg til selve konserten, gjennomfører Mot et faglig opplegg med årsmøte og lærerforedrag.

Mot-Turné 2015