Grunnsteinen støpt 7. juni

På 170 års dagen for Namsos by ble grunnsteinen til byens nye samlingspunkt og turistattraksjon støpt på Klompen.

GRUNNSTEIN: Her er de yngste byvandrerne i gang med støping av det som skal bli grunnsteinen til den nye utsiktspaviljongen på Klompen. 

PÅ KANTEN: Arkitekt Roy Blom fortalte om bakgrunnen for prosjektet, helt ute på kanten hvor paviljongen skal bygges. 

arkiv

NAMSOS: På selve grunnleggingsdagen for byen på Bråholmen tok byvandringa til Namsos bys historielag en avstikker til Klompen slik at byvandrere og andre interesserte kunne være med på et historisk øyeblikk.

Søndag ettermiddag ble grunnsteinen for utsiktspaviljongen som planlegges på Klompen støpt av en stor skare unge «ingeniører».

Ordfører Morten Stene snakket litt om Klompen i lokalt perspektiv og arkitekt Roy Blom fortalte både om bakgrunnen for paviljongen, hvordan den er tenkt utformet og hvilke andre verdier som ligger i prosjektet.

– Det finnes vel ikke noe mer egnet sted enn dette for å fortelle om byens historie, når vi praktisk talt kan henge utfor kanten av Klompen i en paviljong av tre og glass, smilte Blom.

Prosjektet er kostnadsberegnet til omkring 800.000 kroner.

– Allerede i dag vil det gå ut en invitasjon til næringslivet i Namsos om å bli på laget slik at vi nå kan få bygd paviljongen som en gave til byen, sa Bjørn Terje Smistad.

arkiv