Her redder D.D.E. liv

Til takt og toner av klassikeren «Rai Rai» skal D.D.E. bidra til å redde liv. Se kampanjevideoen til LHL og namsosbandet her.
arkiv

NAMSOS: I mars var NTE Arena i Rock City rigget opp med kameraer, redningsutstyr og instrumentene til et av landets mest folkekjære band, da Try reklamebyrå filmet den nye kampanjefilmen til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL).

Les også:

Nå skal de redde liv – «Rai Rai»

Kamera går! Med D.D.E. på scenen og en mengde lokale statister i salen, skal LHL opplyse det norske folk i hjerte- og lungeredning.Sett av 240.000

Nå er filmen med LHL og D.D.E. ute og allerede siden fredag kveld har filmen hatt 240.000 visninger på Facebook.

I filmen viser Bjarne Brøndbo og resten av gruppa hvordan han utfører hjerte- og lungeredning ved hjertestans. Alt til akkompagnement av bandets kjente sang «Rai Rai», som har samme takt og rytme som tempoet man skal holde ved hjertekompresjoner, cirka 100 ganger i minuttet.

– Filmen skal gjøre det mindre skummelt å gjøre hjerte- og lungeredning. Og det er det vi skal vise med denne filmen. Vi håper det kan bidra til at flere liv blir reddet, sier D.D.E.-vokalisten.

«Børning»-regissør

I kampanjeperioden vil mange av LHLs lokallag ha aktiviteter for å rette oppmerksomheten mot hjerte- og lungeredning. Det arrangeres kurs, informasjonsmøter, stands sammen med AMK-sentralene og mye annet.

– Om flere lærer seg hjerte- og lungeredning vil mange liv bli reddet. Vi er svært glade for at D.D.E. har stilt opp for oss og for denne saken, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

Filmet er regissert av Hallvard Bræin, som hadde regi på en av fjorårets største kinosuksesser, «Børning», som selv omtaler seg som en ekte Namsos-venn.

– Jeg er blitt skikkelig fan av Namsos og Rock City. Dette er arnestedet til en av landets største rockere. Selv er jeg blitt 50, og husker godt da Prudence holdt på, sa han da han besøkte byen i mars.

Skal øke kunnskapen i befolkninga

I tillegg til D.D.E. medvirker Geir Holmen som skuespiller, mannskap fra Namsos ambulanse og et hundretalls lokale statister i kampanjefilmen, som skal bidra til å øke kunnskapen om hjerte- og lungeredning i befolkninga.

– Det er lite en utrent hjerte- lungeredder kan gjøre galt dersom han eller hun gjør et forsøk på å redde et menneske som har hjertestans. Det verste man kan gjøre, er ikke gjøre noe. Ring 113 å be om hjelp, utfør hjerte- og lungeredning etter beste evne og ut i fra forutsetningene man har, sier Jahren.

D.D.E. startet i helga på sin omfattende sommerturne. På vegen kan mye skje.


Les også:

Her setter D.D.E. publikumsrekord

Lørdag spilte DDE sin første konsert på årets sommerturné, og det ble publikumsrekord for Aukradagan.Bandmedlemmene begynner selv å innse at de ikke lenger har helse som 18-åringer.

– Vi er menn i 50-åra. Hvem vet når det oppstår en situasjon der det behøves hjerte- og lungeredning. Da er det viktig å vite hva man skal gjøre, sier bassist Eivind Berre.