Var ikke syntetisk hasj i stoffet

Det var ikke syntetisk hasj politiet beslagla i kjølvannet av et tragisk dødsfall ved påsketider.

IKKE FERDIG: Etterforskningsleder Gunn Astrid Øfsti opplyser at det fortsatt gjenstår noe etterforskning i saken. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: En namsosing i 30-årene ble i kjølvannet av et tragisk dødsfall fengslet og siktet for at han angivelig skulle ha solgt den avdøde 22-åringen et stoff politiet antok var dårlig narkotika. Foranledninga var en fest i Namsos palmehelga, der stoffet ble inntatt. 22-åringen som opprinnelig er fra Namsos døde mandag 30. mars på St. Olavs Hospital, og politiet omtalte tragedien som et sannsynlig narkodødsfall.

Leiligheten til mannen i 30-åra ble ransaket etter hendelsen, og rundt 600 gram av det politiet antok var syntetisk hasj ble sendt til Kripos for nærmere analyse.

Nå foreligger svaret på prøven, og etterforskningsleder Gunn Astrid Øfsti hos politiet i Namsos og Fosnes opplyser til NA at det i det beslaglagte stoffet ikke er påvist stoffer som er oppført på narko- eller dopinglista.

– Hva for slags stoff var det?

– Jeg tror jeg nøyer meg med å si at det ikke var et narkotisk stoff, sier Øfsti.

– Den siktete har selv hevdet at det var frukttobakk?

– Hva er frukttobakk? Det var sukrose i stoffet, så mye kan jeg si, svarer Øfsti.

Ifølge etterforskningslederen er saken ennå ikke ferdig etterforsket. Politiet har så langt ikke frafalt siktelsen mot den mistenkte namsosingen i 30-åra som satt varetektsfengslet i fire uker.

– Hva har Kripos-analysen å si for utfallet i saken?

– Det er til sjuende og sist politijuristen som tar stilling til det, og så langt har vi ikke kommet ennå. Det gjenstår noe etterforskning før vi kan konkludere, sier etterforskningsleder Øfsti.