18 lag påmeldt til helgas Steinfjellstafett

Tvinger fram endringer

Han har vært løpsleder for Steinfjell-stafetten i over 20 år. Trond Brekkvassmo kan ikke huske sist gang det var så mye snø i løypa.

FRA BAR ASFALT TIL SNØ: Fjorårets stafett ble arrangert i flott sommervær - i stor kontrast til det som venter deltakerne i helga. 

arkiv

NAMSSKOGAN: – Vi har ikke akkurat hatt en kjempefin vår. Og gjør at vi må gjøre noen endringer, sier løpsleder Brekkvassmo foran helgas stafett.

For vinteren har ikke sluppet helt taket i Røyrvik, og det gjør at arrangørene av Steinfjellstafetten må gjøre om to av etappene.

Siste etappe lørdag og første etappe søndag, som begge går mellom Gjersvik og Røyrvik, må i år følge hovedvegen, og ikke Gjersvikvegen som har blitt brukt de siste to årene.

– Vått og grisete

Årsak er at det fortsatt er for mye snø langs denne vegen.

– Noe av grunnen til det er at det er flere klasser hvor deltakerne bruker sykkel. Og nå, hvor det er vått og grisete, hadde det blitt svært utfordrende å gjennomføre etappen på Gjersvikvegen. Derfor har vi nå valgt å legge om etappe åtte og ni, sier Brekkvassmo om den 146 kilometer lange stafetten.

Etappen over Steinfjellet går som planlagt - men der må de som skal forsere de tøffe bakkene forvente seg hvitt underlag.

– Jeg var oppe på fjellet for kort tid siden, og da lå det et bra lag med snø der. Men når det først er snøbelagte veger, skal vi være glade for at det fortsatt er kaldt om natta. For det er forholdsvis fast og fin snø som det er fint å løpe på, sier løpslederen før han legger til:

– Men jeg anbefaler de som skal på fjellet å både ha med seg lue og votter - og stilongs. Det er meldt litt nedbør så det kan bli litt «hustrig», smiler han.

18 påmeldte lag

Som mange andre arrangører i Namdalen, merker Brekkvassmo at det er en tøff kamp om å få folk på starstreken.

– Det er 18 påmeldte lag - noe som er litt lite. Men det er vel bare å innse at det er en realitet i disse tider. Det er en hard kamp om beinet, sier han.

Men med mange deltakere på hvert lag, er det hundrevis av løpere som skal gjennom stafetten som starter på Trones - og avsluttes på Trones.

– Med gjennomsnittlig 20 deltakere per lag, anslår jeg at det er i overkant av 360 løpere som deltar i helga, sier Brekkvassmo.