Håper terskelen for å få startnummer på brystet blir lavere

Hele grenda stilte opp på stafett

May-Lis Dalby ønsket å samle grenda til å bli mer aktive. Målet ble Steinfjellstafetten.

GRENDASTAFETT: De bor alle i Staldvika - og så godt som hele grenda deltok i helga i Steinfjellstafetten. Foran står jentene Sigrid og Elfrida Staldvik Wallervand. Fra venstre: Tanja Staldvik Wallervand, Inge Staldvik, Liv Tømmermo Reitan, Ylva Staldvik, Stein Helge Aarmo, Harald Tømmermo, Kenneth Tømmermo Reitan, Laila Joma, Gunn Staldvik Tømmermo og Harald Skjelbred. 

SNØ I LUFTA: Ola Jansen tar ut de siste kreftene opp Steinfjellet for Team Sørenget på vei til toppen. 

GIRER OPP: Torstein Østnor på Team Sørli veksler med lagkamerat Ørjan Sundvik. 

RASK: Morten Skarstad løp en sterk andreetappe for Namdal løpeklubb. 

18 LAG: I underkant av 20 lag sto på startstreken da startskuddet gikk for Steinfjellstafetten lørdag. 

arkiv

TRONES: Det startet som en ide i april. Dalby ønsket å skape en sosial happening for innbyggerne i grenda Staldvika like ved Tunnsjøen.

– Jeg har alltid vært glad i å trimme, så jeg foreslo at vi kunne melde oss på Steinfjellstafetten, sier Dalby mens hun tar på seg sykkelhjelmen og gjør seg klar for førsteetappen for Staldvikingan.


Ble mer aktive


Og tilbakemeldingene var entydig positive fra de andre innbyggerne i Staldvika.

– Vi hadde to måneder på å forberede oss. Og det har vært to veldig hyggelig måneder. Vi har hatt flere fellestreninger foran helgas stafett, så vi stiller godt forberedt. Det er imidlertid langt fra viktig hvor vi havner på resultatlista. Det viktigste med dette «prosjektet» er at alle sammen får rørt seg litt, sier Dalby.

" Vi har tre løpere på over 70 - og fire under ti år. At alle er så positive er kjempeartig. Vi kunne ikke brydd oss mer om at vi blir sist.

May-Lis Dalby

Mosjonist

Og det som startet som en ide, har nå ført til at mange har fått en mer aktiv livsstil.

– Jeg har et sterkt inntrykk av at mange har begynt å trimme mer etter at vi startet med treningene i april, og det er jo hele poenget, sier Dalby.


– Det er helt topp!


Løpsleder Trond Brekkvassmo applauderer Dalbys initiativ.

– Det er slike lag vi håper å få flere av. Det er helt topp! Det er kjempeviktig at slike lag melder seg på Steinfjellstafetten. Det som er ekstra moro er at aldersmiksen er såpass stor. Her er det alt fra små barn - til godt voksne mannfolk. Skal vi sikre rekrutteringa i årene som kommer, er det viktig at det skapes gode og positive opplevelser fra tidlig alder - og det fikk de forhåpentligvis i helga, sier Brekkvassmo.

Staldvikingan kom til slutt helt sist til målstreken - uten at de deppet av den grunn.

– Stemninga har vært så god hele vegen. Vi er tre løpere over 70 - og fire under ti år. At alle er så positive er kjempeartig. Vi kunne ikke brydd oss mer om at vi blir sist, smiler Dalby på veg ut på gårsdagens to kilometer lange etappe.

Staldvikingan ble sist med god margin med tida 11,07,24 - men Inge Staldvik på ankeretappen løftet hånda i været og jublet - med hele laget i ryggen da han passerte målstreken.

– Vi tapte på tid, men vi vant i hvert fall prisen for beste heiagjeng, synes jeg, smiler Dalby.


Suveren seier


Mens Staldvikingan ble sist - var det Team Sørli som fullførte de 17 etappene raskest med tida 7,58,31, etterfulgt av Team Sørenget 1 på 08,03,36 og Harran på 08,22,25.

Namdal løpeklubb var det eneste laget i mosjonsklassen uten sykkel. De fullførte stafetten på 9,25,01.

Relaterte saker: