Ung UKM-veteran i ilden

Eline Ruud Kristiansen (16) har kvalifisert seg for hele fire landsfestivaler i UKM-sammenheng.

DYKTIG: Eline Ruud Kristiansen fra Flatanger deltar i disse dager på sin fjerde landsfestival i UKM. Lauvsnes-jenta er av det allsidige slaget. 

DANSERE: Ingrid Gromstad Steinkjer, Frida Kathrine Wiggen og Thea Karoline Aasland er tre unge Snåsa-dansere som skal vise seg fram i Trondheim. 

arkiv

TRONDHEIM: I helga var det fjerde gangen at Lauvsnes-jenta sjekket inn og gjorde seg klar for den nasjonale mønstringa.

– Jeg har vært med på dette før og vet hva som venter, sa Eline da NA møtte henne i forbindelse med at kunstutstillinga ble åpnet.

16-åringen er en av namdalingene som er representert i den settingen. De tre foregående år er det filminnslag som har brakt henne til Trondheim.

I år er det et bidrag med kunstnerisk preg over som førte henne til Olavshallen. Ruud Kristiansen er av det allsidige slaget i UKM.

– Det er et pluss å være fra en liten kommune med tanke på Ungdommens Kulturmønstring. Vi er ikke flere ungdommer enn at vi kan delta med flere innslag om vi ønsker det. Dermed blir vi gjerne litt mer allsidige enn de i byene og de største kommunene som kanskje bare får delta på en ting, sa Eline – som ikke har noen umiddelbare planer om å fordype seg i kunst eller filmverdenen.

Det ligger an til at begge aktivitetene blir hobbyrelaterte.

Kom fra Barcelona

Eline kan fortelle at hun har planer om å begynne på videregående skole i Namsos til høsten. Det ligger an til å bli studiespesialisering for tenåringsjenta, som var en smule sliten da hun ankom Olavshallen. Det hadde sammenheng med at hun ikke hadde rukket å hente seg helt inn etter en fem dager lang klassetur til Barcelona. Den ble et flott avslutning på den tiårige skolegangen i heimkommunen.

– De aller fleste på mitt alderstrinn har jeg kjent siden vi møttes i barnehagen eller i første klasse. Det blir et helt spesielt miljø så lenge vi ikke er flere og går sammen både på barne- og ungdomsskolen. Derfor var det kjekt at vi kunne sette punktum med denne turen, forteller hun.

Flere i aksjon i dag

– Det har fortsatt ikke gått opp helt for meg at jeg er ferdig med skolegangen i Flatanger og er klar for nye utfordringer. Jeg synes det er litt rart at jeg ikke skal tilbringe flere skoledager sammen med 1999-modellene i vår kommune, legger hun til.

Flere av namdalingene hadde fortsatt ikke vært i aksjon da NA besøkte Olavshallen søndag ettermiddag. Først mandag får mange av dem mulighetene til å vise fram det som fikk juryen i fylkesmønstringa til å sende dem videre til Trondheim.