– Må ikke røre ved identiteten til NA

Alf Hildrum har vært konsernsjef i både TV 2 og A-pressen. Han tror NA og Trønder-Avisa kan få til et godt samarbeid.

Positiv: Tidligere konsernsjef i både TV 2 og A-pressen, Alf Hildrum, tror oppkjøpet vil føre mye godt med seg. 

Overrasket: Ordfører i Namdalseid, Steinar Lyngstad, ble overrasket da han leste nyheten mandag formiddag. 

Tror det kan bli positivt: Daglig leder i Namsos Næringsforening, Eva Flått, ser positivt på at eierskapet til NA er i Trøndelag. 

arkiv

NAMSOS: På starten av 90- tallet prøvde A-pressen med Hildrum i spissen å få til et samarbeid mellom Namdalsavisa og Trønder-Avisa. Den gang sa eierne av T-A nei, men nå har altså avisa med hovedkontor i Steinkjer kjøpt opp Amedia sine aksjer i NA.

– Jeg tror dette er bra både for NA og for Trønder-Avisa. Nord-Trøndelag er et utfordrende fylke hvor inntektene ikke er kjempestore avismessig, og nå har det også kommet konkurranse fra store internasjonale systemer som Facebook, Google og andre sosiale medier. Det å slå sammen interessene i Nord-Trøndelag tror jeg er fornuftig, sier Hildrum.


En stor medieenhet


– Det som er viktig nå er at Namdalsavisa skal fortsette å dyrke Namdalen. De er og blir ei lokalavis for Namdalen. Rører du ved det, da svekker du NAs situasjon, legger han til.

Les også:

NA skifter eier

Trønder-Avisa kjøper Namdalsavisa. Det er klart etter at Amedia har akseptert selskapets bud på samtlige aksjer i NA.

Han fortsetter med å si at han tror det ligger større muligheter i å utvikle seg sammen, enn det er alene.

– Når Trønder-Avisa kjøper opp NA vil det bli en stor medieenhet i Nord-Trøndelag, men fortsatt et lite mediekonsern i nasjonal sammenheng. Jeg synes det er positivt, men det ligger et stort ansvar hos Trønder-Avisa som eiere nå, mener Hildrum.


Overrasket


I Namdalseid er det ifølge ordfører Steinar Lyngstad delt på midten i kommunen når det kommer til hvem som abonnerer på Trønder-Avisa og hvem som abonnerer på NA. Nordre del sverger til NA, mens den sørlige delen vender deg til T-A.

– Jeg reagerte med overraskelse da jeg leste nyheten. Jeg håper inderlig at Namdalsavisa fortsetter med å ha det gode blikket og fortelle om hva som skjer i Namdalseid. For der tør jeg påstå at Namdalsavisa er bedre enn Trønder-Avisa, selv om Trønder-Avisa har en journalist dedikert til kommunen, sier Lyngstad.

Les også: Tiden går, NA består

Daglig leder i Namsos Næringsforening, Eva Flått ble også overrasket da hun fikk vite om oppkjøpet.

– Det første jeg tenker er at eierskapet nå er i Trøndelag og ikke i Oslo. Det kan være positivt. Så tenker jeg at oppkjøpet skjedde fordi at Trønder-Avisa mener NA er en god avis og ser mulighetene ved å kjøpe eierskapet i avisa. Nå samles mange kompetente folk og det kan forhåpentligvis gagne oss lesere. Men jeg håper at NA fortsetter å være lokalavisa for Namdalen og at det fortsatt vil være to lokalaviser i NA og Trønder-Avisa, sier Flått. 


Les også: Partiene bør forlate T-A