Elektrisk på scenen med Ztikkontakt

Det er ikke hvert år det står Namsskogan-band på scenen i Olavshallen. Ztikkontakt sørget for skikkelig trøkk da de fikk den store scenen for seg selv.

KOSTE SEG PÅ SCENEN: Lars Fornes Bjørgen er trommis i det populære Namsskogan-bandet Ztikkontakt. Han flankeres her av Øyvind Ludvigsen og Isabell Myrvold som utgjør resten av besetninga. FOTO: Lovise Meltzer Rygh 

KUNST: Mona Granheim fra Lierne fikk mye oppmerksomhet på kunstutstillinga.Foto: Svein Halvor Moe 

arkiv

TRONDHEIM: – Det er stort å få muligheten til å opptre i en setting som dette. Namsskogan har etter det vi får høre ikke hatt noe band i landsfestivalen i Ungdommens Kulturmønstring siden i 1998. Det gjør dette litt spesielt, sier Øyvind Ludvigsen.

Han hadde da gjort unna ilddåpen i det flotte og anerkjente konsertlokalet Olavshallen i Trondheim.

16-åringen var fornøyd med det han, Lars Fornes Bjørgen (15) og Isabell Myrvold (13) vartet opp med. Sistnevnte fikk muligheten da vokalisten takket for seg, i bandet som så dagens lys for to år siden.
 


Øyvind og Lars har vært med hele vegen og er kontinuitetsbærere i et band som har vært en positiv overraskelse.

Stort med Trondheim

– Det var ingen av oss som hadde landsmønstringa i tankene da vi meldte oss på den lokale mønstringa. For oss var det stort å få beskjed om at vi skulle representere Namsskogan i fylkesmønstringa i Verdal. Gleden var stor da vi fikk beskjed om at det ville bli Trondheims-tur etter skoleslutt, forteller trekløveret.

De var enige om at de ikke kunne ha fått en bedre start på skole og sommerferien enn det som ble tilfelle i år. Øyvind Ludvigsen mener landsfestivalen var bedre organisert og tilrettelagt enn han så for seg i forkant. Det er som han sier ikke noe som er overlatt tilfeldighetene. Det gikk i hundre helt fra de sjekket inn til landsfestivalen ble avsluttet tirsdag.

Blir med videre

– Det mest spektakulære i forbindelse med landsfestivalen var at det var noe å være med på hele tiden. Mellom opptredener og forestillinger var det «workshops» og mye annet å være med på, sier Ludvigsen.

Tid til å være sosial fikk de også – det ble nemlig noen sene kvelder.

– Jeg og de to andre fra Namsskogan har blitt bedre kjent med de andre fra Nord-Trøndelag. Vi fikk også god kontakt med en gjeng fra Finnmark og Nordland, sier han.

Ludvigsen regner med at Ztikkontakt, som øver annenhver mandag, kommer til å bestå i minst ett år til. Øyvind tror det kan bli vanskelig å holde liv i gruppa dersom Lars gjør alvor av planene om å ta musikkutdanning i Inderøy når han om ett års tid er ferdig med tre år på ungdomsskole i heimbygda.