Må ut av LO-senteret

LO i Namsos og omegn er på husjakt. Det skal bygges ny barnehage på Solvang-tomta som skal stå ferdig til høsten 2016.

MÅ FLYTTE: Innen utgangen av året må LO-senteret i Namsos vike plassen for ny barnehage. Leder i LO Namsos og omegn, Hanne Lise Fahsing synes kommunen har vært sparsomme med å gi dem informasjon etter 20 års leieforhold på Solvang-tomta. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Vi er på husjakt, men vi forholder oss til at vi har en leiekontrakt som gjelder ut året, sier leder i LO i Namsos og omegn, Hanne Lise Fahsing.

Ingenting ledig

Torsdag i forrige uke ble reguleringsplanen for Solvang-tomta vedtatt i kommunestyret. Kommunen har allerede sendt svar til tilbyderne på oppdraget med ny barnehage.

– Har kommunen noe å tilby for å få løst dere fra kontrakten?

– Det forrige styret vårt kikket på gamle teknisk etat, men for å si det litt pent, så er vi i LO litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av arbeidsmiljø og arbeidsmiljøloven, og da er gamle teknisk ikke et sted LO vil la sine tillitsvalgte arbeide om det hadde vært aktuelt, sier Fahsing.
 

  • Les også:

    Får bli ut året

    Namsos kommune sier de vil forholde seg til leiekontrakten, men at anleggsvirksomheten kan komme i gang i løpet av høsten.


I slutten av mai kontaktet Fahsing kommunen på vegne av LO for å be om ei orientering omkring Solvang, og samtidig spørre om kommunen hadde andre lokaler egnet til drift av et LO-senter.

– Jeg har ikke fått noe svar ennå, men det sier seg selv at det blir en lite holdbar situasjon å drive et LO-senter hvis anleggsmaskinene skal suse rundt ørene på oss, sier Fahsing.

Hun sier at det jobbes med flere alternativer, både omkring leie og kjøp, men så langt har de ikke funnet noen løsning.

Levende senter

For LO i Namsos og omegn handler dette om noe mer enn bare lokaler.

– Vi var et av de første LO-sentrene i landet og ett av de få som fortsatt er i drift. Her har vi bygd opp et sterkt fagligpolitisk miljø som vi vil bevare, sier LO-lederen.

Foruten LO i Namsos og omegn, er Fellesforbundet, tre av EL og IT-forbundets avdelinger, Namsos SV, og fram til nå Namsos Arbeiderparti samt Røde Kors leietakere på LO-senteret.

– Våre leietakere har sagt at de ønsker å være med videre i et nytt LO-senter, sier Fahsing.

I tillegg er lokalene mye brukt til møtevirksomhet for andre fagforeninger og frivillige lag og organisasjoner.

– Vi er et levende senter som er viktig for mange ulike aktiviteter, slik at det handler om flere enn bare oss, sier hun.

LO -senteret