Namdal i ledelsen

Med jevn og god løping av alle 14 løperne på laget, har Namdal Løpeklubb tatt ledelsen i dameklassen etter første dag av St.Olavsloppet.

GOD FART: Johanne Osen løp en god etappe for Namdal LK, her har hun startet på etappen mellom Åsenfjord og Åsen. FOTO: SVEIN-TORE HOVD 

arkiv

LEVANGER: På forhånd var det ventet at kampen om seieren i Damer klubbklasse vil stå mellom Namdal LK og Strindheim, som den har gjort de senere år.

Etter første dag ser dette tipset ut til å slå til, og de som på forhånd spådde en jevn kamp ser også ut til å få rett. I alle fall om man legger første dags løping til grunn.

For etter nøayktig sju timers løping, som Namdal LK brukte på strekninga Trondheim - Levanger, skiller det 84 sekunder mellom de to lagene.

Ned til neste damelag skiller det 46 minutter!

Namdal LK tok ledelsen fra start, da Heidi Hestmark hadde de to første etappene. Strindheim hadde to av sine sterkeste løpere midt på dagen, i Frida Wullum og Anne Nevin, og de overtok ledelsen.

Maria Wågan avsluttet stefetten for Namdal LK, og hun både tok igjen forspranget som Strindheim hadde, og opparbeidet en ledelsen på over minuttet.

I herreklassen er Strindheim storfavoritter, og de leder Åpen klubb-klasse med 12 minutter til Rindal. Her er Namdal LK på tredjeplass, ytterligere 16 minutter bak.

St.Olavsloppet går over fire dager, og har målgang i Østersund lørdag.

Torsdagens etappe går mellom Levanger og Sandvika.