Mistet ledelsen

Namdal Løpeklubb mistet ledelsen i dameklassen under dag 2 av St.Olavsloppet.

MOT MÅL: Tonje Marstein løp siste etappe for Namdal LKs damelag i St-Olavsloppet torsdag. Her er hun på veg mot målgang ved Sandvika.  

arkiv

SANDVIKA: Avstanden mellom de to lagene er imidlertid bare på vel to minutter, når stafetten har kommet halvvegs.

Strindheim overtok ledelsen allerede på første etappe torsdag, og med unntak av veksling på Vaterhollmen leir, så holdt de denne ledelsen hele andre dag.

Marit Brøndbo, lagleder for Namdal Løpeklubb er ikke overrasket over at det er jevnt i dameklassen.

– Trolig blir det jevnt hele vegen inn til mål, sa hun etter første dags løping.

Torsdagens etapper endret ikke på dette.

Strindheim og Namdal LK har kjempet hardt om å være toneangivende i St.Olavsloppet i dameklassen i flere år. Senest for to år siden skilte det bare noen få sekunder mellom lagene etter 34 mils løping.

Herrelaget til Namdal LK lå på tredjeplass etter første dag. I går ble de nummer fem på dagsetappen.  Strindheim leder klassen klart.

Torsdagen ble preget av at en trailer fikk tekniske problemer ved et av vekslingsområdene på tur opp mot Sandvika. Her var det ingen omkjøringsmuligheter, og resultatet ble at mange ikke kom seg videre opp til målet etter å ha løpt sin etappe. Dermed var det langt mer glissent i målområdet enn vanlig i St. Olavsloppet.

Verdens største landevegsstafett fortsetter fredag og lørdag. Fredag går etappen mellom Sandvika og Åre.

10 namdalske lag deltar i loppet. Inkludert løpere som stiller for andre lag, betyr det at over 300 namdalinger er med i stafetten.


Her finner du alle resultater for St.Olavsloppet