Nå ser det veldig lyst ut

Namdal LK har overtatt ledelsen i St. Olavsloppet, og foran siste dags løping ser det meget lyst ut med tanke på namdalsk seier i den grenseløse stafetten.

FAVORITTER: Hild Sissel Vannevo løp siste etappe for Namdal LK, og løp over målstreken sammen med sine lagvenninner. Nå er laget favoritter til å vinne. 

arkiv

ÅRE: For etter at Strindheim hadde ledet med to minutter da stafetten var halvvegs torsdag, overtok Namdal LK ledelsen i løpet av fredagen, og da mål ble passert i Åre var ledelsen oppe i fire minutter. Det etter solid løping av alle på laget, blant annet lagets to ess, Heidi Hestmark og Laila Kveli.

– Det ser veldig lyst ut nå med tanke på seier. Men vi tar absolutt ingen ting for gitt. Det er mye som kan skje i løpet av en hel dags løping. Ikke glem at vi lå 11 minutter bak Strindheim halvvegs på onsdagen. Det viser bare hva som kan skje under en stafett, sier lagleder for Namdal LK, Marit Brøndbo.

– Men dere er favoritter til å vinne nå?

– Ja, det er vi, og det skal vi tåle. Men vi er overhodet ikke sikker på seier. Så langt deri fra, sier Brøndbo.

I herreklassen kjempet Namdal LK 1 lenge med Rindal om å ta andreplassen på dagsetappen bak suveren Strindheim, men også fredag kom rindalingene først over målstreken.

Av mosjonslagene gjorde mange en god innsats også fredag. Ytre Namdal lå helt i tet i sin startgruppe til langt ut på dagen.

– Vi har hatt en fin dag. Det er morsomt at løperne gir en slik innsats, sier lagleder Oddvar Mikalsen.

Hans datter Ingalill var så ivrig på å løpe at hun ikke lot seg stoppe av en ilter halsbetennelse. Hun gjennomførte siste etappe med glans, og hadde æren av å løpe stafetten i mål for Ytre Namdal Løpelag.