Tett møte med bjørnefamilie

Kom tett på bjørnen

De kom rundt svingen på skogsbilvegen – og der sto binna og ungene hennes, akkurat som Malin hadde drømt om. Ikke rart 13-åringen ble en smule stressa.

KORT AVSTAND: Bildet av bjørnungen ble tatt på bare 10-12 meters avstand. FOTO: MALIN REINHOLDTSEN 

HEKTISK: Det ble hektisk inne i bilen da binna og de to ungene hennes dukket opp. 

arkiv

GRONG: Malin Reinholdtsen (13) tok sitt livs blinkskudd da hun et kvarter før midnatt lørdag møtte binna og hennes to små i skogen.

Pappa Rune, mamma Linda og Malin kjørte en tur sent lørdag kveld, nettopp i håp om at Malin skulle få festet noen dyrebare naturopplevelser til linsa på fotoapparatet.

Et sted i Sanddøladalen

Malin hadde fotografert både elg og bever og familien var i grunnen godt fornøyd med turen da de kjørte på en skogsbilveg opp mot Nesådalen. Da bilen kom rundt svingen, sto binna der med de to ungene sine, 10–12 meter unna bilen.

– Jeg ble litt redd. Bjørnen var bra stor, forteller Malin som skyndte seg å få opp fotoapparatet mens pappa fikk ned bilvinduet i en viss fart.

– Jeg skalv, men prøvde å være rolig å ta så mange bilder som mulig, forteller Malin som sikret seg 15–20 knips av de tre bjørnene før de gikk oppover en skråning og forsvant ut av syne for familien.

Ville til Alaska

– Var det vanskelig å ta bilder av bjørnene?

– Ja, det var litt vanskelig, for det var en del trær i vegen, sier Malin som har drømt om å fotografere bjørn lenge.

Så sterk er drømmen, at hun i flere år alt har sagt at hun vil til Alaska for å fotografere bjørn i vill tilstand.

Tross sin unge alder har Malin drevet som naturfotograf i mange år. I 2013 vant hun en fotokonkurranse i IN-avisa med sine bilder, og som sagt får hun ofte med seg mamma og pappa ut på fotosafari i terrenget.

Spøkte om å se bjørn

– Da vi skulle ut lørdag kveld, spøkte jeg med at vi fikk dra opp i dalen og se på bjørnen. Det ble innertier gitt, flirer pappa Rune som medgir at pulsen steg noen hakk, også hos ham selv og frua da binna med de to ungene plutselig dukket opp like ved bilen.

Og familien later til å ha spart en del penger på opplevelsen.

– Ja, da vi kjørte heim igjen, sa Malin at hun ikke trengte å dra til Alaska, nå som hun hadde fått se bjørn rett utenfor husdøra, smiler Rune Reinholdtsen og tilføyer at dette var en stor opplevelse også for ham selv og Malins mamma.