Gøy, og høy, på landet

Ingen tvil om hva som er årets tema da Revyfestivalen ble sparket i gang onsdag. Men på Høylandet må du være rimelig høy for å bli lagt merke til.

Høy i hatten: Petra var desidert den høyeste på Høylandet under årets opptog. Axel Immler sjonglerte seg lett gjennom starten på årets Revyfestival. FOTO: ESPEN FOSSLAND 

arkiv

HØYLANDET: Oppmøtet, og humøret, var som vanlig godt under det tradisjonsrike opptoget – som markerer starten på fire dager med revy, moro, festivalliv og generell galskap på Høylandet.

Høyest på Høylandet

Om ikke helt taktfast, gikk toget til muntre korpstoner, blant annet «Gøy på landet» – som også er årets festivaltema. Det var det mange som hadde fått med seg – andelen Felleskjøp-dresser var nemlig høy.

Noen hadde en litt annen tolkning på temaet. Med sine tre meter ruvet Petra i toget.

– Jeg tenkte at når man er på Høylandet, må en være høy. Men det var visst bare jeg som tenkte den tanken, sa hun.

Fremst i toget kjørte Jan Einar Dahl sin Gems militærbil. Etter litt startvansker ble det full jubel da maskina, fra før krigen engang, omsider startet opp.

– Denne bilen har ledet an opptoget i alle år – og jeg har vært med i nesten samtlige, kunne han fortelle fra førersetet.

Revygrupper, lag og foreninger, kommuneansatte og private hadde funnet fram sine mest originale kostymer for å delta i opptoget.

For når det er revy-NM i bygda, er det folkefest.

– Nå er vi i gang! Helt fantastisk. Det har aldri vært så mange med i toget før, kunne festivalsjef Anita Østby juble fra sin plass på traktorhengeren.

Fikk ildsjelpris

Etter marsjen inn til Solsiden, ble det mer sang og musikk, der tilreisende blant annet fikk høre selve lokalhymnen på Høylandet – «Hålloinnsola», med sjefstoilling Lornts Mørkved som oppsanger.

Her ble også årets ildsjelpris delt ut. Den ble delt ut av ordfører Hege Nordheim Viken og gikk til Cathrine Fiskum, for sitt engasjement i Høylandet familieteater.

Førfesten fortsatte med standup utover kvelden fra blant andre Sigmund Kveli fra Namdalsstandøp – og mer moro blir det garantert i dagene som kommer.