Dobbel pris til Tjongsfjordrevyen

Tjongsfjordrevyen stakk av med begge prisene under ungdomsforestillinga på Høylandet torsdag kveld.

PETTER I BURET: Petter Northug blir hyllet som et skikkelig mannebein i UL Framhugs sang om skistjerna. 

FIN SANG: Elin Bjerken fra Spellaget Gauken i «Bit deig fast». 

arkiv

HØYLANDET: Torsdag kveld var det ungdommen sin tur til å vise sine revyegenskaper.

Etter kvaliteten å dømme har vi mye moro i vente også i åra som kommer.

Tjongsfjordrevyen fra Nordland hadde med hele fire nummer i forestillinga. «All about that veske», «The Cup Vasksong» og «Fingerspråk» var nummer som alle imponerte med tanke på både originalitet, tekst og framføring.

Talenter fra nord

Likevel var det nummeret «Askepott» som skapte størst jubel, og fikk dermed publikumsprisen og billett til finaleforestillinga lørdag.

Som ikke det var nok fikk de også Talentprisen fra Norsk revyfaglig senter, med samme nummer. Og det helt fortjent. Sketsjen som bygger på den klassiske, tsjekkiske julefilmen «Tre nøtter til Askepott» var umulig å ikke bli sjarmert av.

Namdalinger i aksjon

Flere namdalinger var også på scenen under ungdomsforestillinga. 7. klasse på Høylandet barne- og ungdomsskole hadde med tre – «17. mai-talen», «Trinny og Susannah» og «Folk flest», og fikk selvsagt godt med applaus på heimebane.

Det var også UL Framhug, som leverte en stødig sang i «Petter Northug». Det gjorde også Spellaget Gauken, i en fin og ettertenksom sang i ««Bit deig fast».

Martine Hattestad Kveli sto likevel bak kveldens mest utypiske revynummer i «Stretch up», der hun under en tøyeøelse reflekterer over sin bakgrunn fra Kina. Personlig, lærerik og samtidig underholdende.