Endelig kom Hålloinnsola

Det var mye fliring etter den første forestillinga på Revyfestivalen. Mange var så flirfulle at de måtte kjøle seg ned med en iskald Flisfoill.

KJØLTE SEG NED: Rune Petter Vikan (til venstre) og Håvar Hanger koste seg med lokalt øl i solskinnet.FOTO: BJØRN TORE NESS 

SERVERER MAT: – Revybabb går det mest av, kan Johanne Fossland (til venstre) og Gina Oline Kjøstad (13) fortelle. 

KJØPER ALLTID ENDER: Brit Vestrum Strand (fra venstre) fikk solgt mange ender til Jarle Kjølstad, Kristin Kjølstad, Håkon Bolkan, Ellen Judith Kjølstad og Sara Grannes. 

arkiv

HØYLANDET: Rune Petter Vikan og Håvar Hanger fra Byneset hadde ingen ting å utsette på verken stemninga, været og drikken.

– Det var veldig godt, også er det artig at ølet er lokalt, forteller Vikan.

Kompisene var allerede på plass på Høylandet onsdag, og har tenkt å bli hele uka.

– Vi kjører heim med vindkastet på søndag, smiler Hanger.

På bordet ved siden av har Brit Vestrum Strand nettopp solgt ender til andeløpet.

– Hver revyfestival kjøper vi alltid ender, forteller Ellen Judith Kjølstad.

På lørdag arrangeres andeløpet, og inntekten går til et sykehus i Sierra Leone.

– I mangel av leger, så læres sykepleiere opp til å gjennomføre livsviktige operasjoner. Og en del av pengene går til den opplæringa, forteller Håkon Bolkan.

På kjøkkenet på Solsiden i revyriket lages det og serveres det mye mat i løpet av revydøgnet. Johanne Fossland og Gina Oline Kjølstad (13) kan røpe hva slags mat det går mest av.

– Det er nok revybabben med viltkjøtt. Ellers har vi også babb med laks, sier to av mange frivillige på årets revyfestival.