Namsos-kirkene blant topp ti

Namsos kirke er blant de tre kirkene flest søker opp på kirkesøk.no
Hva er kirkesøk.no?

* Kirkesøk.no er laget av KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon i samarbeid med designbyrået Making Waves. Dataene hentes fra Kirkebyggdatabasen. Kirkebyggdatabasen er finansiert av Kulturdepartementet og driftes av KA.

* På kirkesøk kan du få vite mer om din lokale kirke, din barndoms kirke eller den spesielle kirken du akkurat kjørte forbi. Hver enkelt kirke er avbildet og mange av kirkene har sin egen mer detaljerte omtale.

KILDE: KA.NO

arkiv

NAMSOS: De siste 12 månedene har nettportalen kirkesøk.no blitt stadig mer populær, og har økt med 23 prosent. Der er det mulig å få bilder og informasjon om alle de 1628 kirkebyggene i Norge, skriver KA på sine nettsider.

For tiden er det gjennomsnittlig over 400 besøkende hver dag, og de mener veksten ser ut til å fortsette.

- Nettsiden har det siste året hatt besøk fra 139 ulike land, skriver KA på nettsidene sine.

USA har flest søk, deretter følger Sverige og Tyskland.

Topp fire

Det er laget en liste over topp de av kirkene som har blitt søkt opp flest ganger. Namsos kirke ligger på tredjeplass, mens Klinga kirke er på fjerdeplass. Hovin kirke i Ullensaker ligger som nummer én i år som i fjor.

Oddbjørn Sørmoen, direktør i avdeling for Kirkebygg og kulturminneforvaltning i KA, sier at kirkebyggene betyr mye for mange i Norge. Det nære forholdet mellom lokalsamfunnet og kirkebygg mener han utgjør en viktig del av folkekirken.

- Etableringen av Kirkesøk var også et stort løft for formidling og synliggjøring av norske kulturminner, sier han til ka.no

Kulturminne

Kirkebyggene i Norge har ifølge KA en spesiell betydning som våre viktigste kulturminner. Det skyldes fraværet av adelskap og kongemakt bosatt i Norge.

- Byggene viser kristendommens sentrale plass i samfunnet. Kirkebyggene er ofte bygget med de beste materialene som har vært å oppdrive på tross av at de fleste er bygd i tider med magre materielle levekår, skriver ka.no

De mener kirkebyggene er de byggene som best viser hvilke bygningshistoriske utviklingstrekk vi har hatt i Norge.