Festivalartisten om livet og oppveksten som fosterbarn

Trine Lise Olsen var første gang på Revyfestivalen i 2009. På fredag sto finnmarkingen på scenen med showet «Æ har rætt».

STOR KONTRAST: Trine Lise Olsen sydde humor inn i historien om sin oppvekst. Det ble en suksess for publikum.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

HØYLANDET: For seks år siden var Trine Lise Olsen på Høylandet og NM i Revy for å delta på et konferansierkurs. Og det var for seks år siden at det ble fart i karrieren.

– Jeg føler at det var her det hele startet. Det er Revyfestivalen på Høylandet som har formet meg til den komikeren jeg er i dag, forteller Olsen til NA.


Humor om oppveksten


Fredag sto komikeren fra indre Billefjord på scenen i samfunnshuset på Høylandet med showet «Æ har rætt».

– Det handler om min oppvekst og hvordan det var å vokse opp som fosterbarn. Litt om retten til å være seg selv, sier Olsen og legger til:

– Showet er jo veldig personlig, men også morsomt. Det er en kontrast der som jeg synes har fungert fint. Det er alvor i bunnen, blandet med humor. For mange er temaet tabu, men gjennom showet føler jeg kanskje at det er blitt mer åpenhet rundt temaet, og det er veldig fint, smiler Olsen.

Finnmarkingen har fått gode anmeldelser for humorshowet.

– Det er jo selvsagt veldig artig, og som showet handler om, så har vi mange opp- og nedturer i livet. Og selv på nedturene er det viktig å flire litt av det.

Som revyartist hadde Olsen også standup på Solsiden torsdag. Der var humoren noe annerledes enn under fredagens show.

– Der var det nok litt mer løssluppen humor. Litt grovere. Singelliv og underliv, også videre. Alt basert på egne erfaringer, selvsagt, forteller Olsen.

"En blanding av alvor og humor.

Trine Lise Olsen

Festivalartist


– Som festivalartist må jeg jo jobbe hele tida, men det er jo noe av det som er så artig med Revyfestivalen, smiler hun.


Nominert til Komiprisen


Tidligere denne uka ble det også klart at årets festivalartist er nominert til Komiprisen i kategorien Årets gjennombrudd for showet «Æ har rætt».

– Å bare bli nominert er veldig stort. Det er stas at de sørpå har lagt merke til lille meg, sier Olsen.

Nå gleder hun seg til prisutdelinga, og ser fram til siste dag på Høylandet.

– Det er jo bestandig store forventninger til finaleforestillinga, og de innfris alltid, sier hun.