Politikerne fikk prøve seg som revyartister

Sanket stemmer med sceneshow

Konferansier Sigmund Kveli mente det var så god stemning under tidenes første politikerrevy, at han skulle tro det var i Nord-Korea.

UNGE HØYRE: Både gamle og nye partimedlemmer deltok for Høyre på scenen. Fra venstre: Kari Viken, Jahn Winge, Trine Berg Fines, Elin Agdestein, Hilde Melhus og Gunnar Viken. Adele (3) og Rikke (2) var politikerrevyens yngste artister.FOTO: BJØRN TORE NESS 

SANG FRA HJERTET: Amund Hellesø (fra venstre), Stian Brekkvassmo, Vibeke Arntzen og Ragnar Prestvik framførte to viser og en sketsj med Knut Ola Vang på tangenter. 

POPULÆRT: Mange tok turen til Solsiden for å få med seg politikerrevyen. 

arkiv

HØYLANDET: Flere av fylkets partier fikk prøve seg fra scenekanten, kort tid etter Revyfestivalens første forestilling torsdag. Det er sjelden vi ser politikere tør å drite seg ut, i hvert fall frivillig.

Arbeiderpartiet fikk æren av å åpne ballet. Med to viser og en sketsj, satte de standarden i politikerrevyen på Solsiden i varmen.


Eneste i bygda


Mange kjente seg sikkert igjen da Vibeke Arntzen var den eneste i bygdepartiet, den eneste som stemte, og den eneste innbyggeren i bygda.

Her hadde Ap hentet inspirasjon fra Altarevyens «Lensmann på Finnmarksvidda».

– Da det var dårlig brøyta et år, så gikk det så langt at jeg sendte inn klage på meg selv, sa Arntzen fra scenekanten.

Namsskogan-ordfører Stian Brekkvassmo var også representert på scenen. Da han var forsanger på visa «Blå vise», måtte det til flere forsøk før gjengen kom i gang.

Og det blir spennende å se om de har brukt lengre tid på å øve til politikerrevyen enn valgkampen. Visa skapte uansett god stemning i teltet.


Kommuner og den slags


Sigmund Kveli hadde oppdraget med å sy sammen forestillinga. Og med noen skildringer rundt politikken i både heimkommunen Lierne og resten av fylket, satte han en god tone før hvert parti entret scenen.

– Jeg er glad i små kommuner, men det kan bli litt for lite folk noen ganger, oppsummerte Kveli.

Videre var partiene Høyre, Senterpartiet, SV og Venstre oppe på scenen med sine innslag. Høyre konkluderte med at Revyfestivalen alltid vil være på Høylandet, Sp diskuterte om et samboerpar skulle få gifte seg og bosette seg på Høylandet, SV kom rett fra St. Olavsloppet og Marita Ramberg Røthe fra Venstre avsluttet med vakker sang.

Alt i alt var det tøffe politikere som ga av seg selv til et revysultent publikum. Kanskje blir det mer humor i politikken framover. Frivillig.