Bokhandel får sitt bokloft

Ann Heidi Buvarp puster liv på loftet i den gamle bokhandelen i Kjøpmannsgata.

BOKLOFT: Før helga åpnet Ann Heidi Buvarp (til venstre) og Frivilligsentralen bokloft i Kjøpmannsgata. Line Bakke Fjær, bokhandler i Rørvik, fikk klippe snora. 

ÅP­NING: Ann Hei­di Bu­varp er glad for å kun­ne in­vi­te­re be­sø­ken­de opp på bok­lof­tet. 

arkiv

RØRVIK: Fredag ønsket Ann Heidi Buvarp, vikarierende daglig leder på Frivilligsentralen, velkommen til bokloftet som tar plass i den gamle bokhandelen i Rørvik.

– I noen uker nå har vi sortert og båret opp og ned utrolig mange bøker. Flere dyktige pensjonister har hjulpet til, og det er en glede å ønske velkommen til åpning av bokloftet.


Kjærlighet til bøker


På loftet finnes mange forskjellige bøker, og en av kategoriene har fått navnet «Kuriøsiteter og artigheter». Buvarp tror at de fleste kan finne noe de synes er interessant på bokloftet.

– Vi har bøker for barn og voksne, og vi har nye og gamle utgivelser av både lokale og kjente forfattere, sier hun før bokhandler i Rørvik, Line Bakke Fjær, klipper snora opp til bokloftet.

– Jeg jobber med bøker fordi det er en av de største kjærlighetene i mitt liv. Dette har vært en fantastisk butikk før, og det er artig at det kan overføres, sier hun.


Ble åpnet i 1900


Bokhandelen, som av Bakke Fjær beskrives som en eventyrverden, åpnet i 1900 og stengte nesten hundre år senere, i 1994.

– Jeg vet at folk synes de får mange bøker etter hvert, men det er viktig å ta vare på dem. Så all ære til dere som gjør det, sier hun til Buvarp som allerede har planer om å utvide bokloftet.

– Tanken er at besøkende kan ta med seg en kaffekopp opp og kanskje kjøpe noen bøker.