Strengelek fra Billy

Billy Benjaminsen fra Namsos har egentlig aldri likt gitar som soloinstrument. Nå gir han ut plate der nettopp gitaren spiller hovedrollen.

Billy Benjaminsen. Billy Bounce. 

arkiv

NAMSOS: 55-åringen fra Namsos har de siste åra vært mest å se som gitarist i bandet Beast of Bourbon. Nå prøver han seg på egne bein, og gir ut albumet «Billys Bounce».

– Det er ei gitarbasert instrumentalplate, med hovedsakelig gitar, bass og trommer. Egentlig har jeg aldri likt gitar som soloinstrument – jeg synes gitaren gjør seg bedre sammen med et helt band, sier Benjaminsen.

Likevel ville han gjøre et forsøk.

– Sønnen min har foret meg med plater med jazzgitarister, og jeg fikk lyst til å prøve meg på egen hånd. Resultatet har blitt ni låter som jeg er godt fornøyd med, sier gitaristen.

Albumet ble spilt inn i Fjøset Lydstudio på Otterøya, i perioden januar til november i fjor.

– Det meste er spilt inn live, som betyr at alle spiller inn samtidig. Vi brukte som regel maks tre «takes». En del småfeil her og der er derfor med, men det synes jeg ikke gjør noe. Musikken får bare mer nerve av det, sier han.

I innspillingsprosessen har han fått hjelp av en rekke lokale musikere, som Morten Nilsen, Knut Finnanger, Olav Hegge Selnes, Petter Almvik, Magne Heglum, Hans Petter Barlien, Knut Hansen og studiotekniker Eirik Øien.

– Sjangermessig spenner musikken over alt fra blues og rockabilly til rock og til og med litt bossanova. Vi kommer til å spille noen av dem på konserter med Beast of Bourbon framover, så får vi se om det kanskje blir noen solokonserter etter hvert, sier Billy Benjaminsen.

«Billys Bounce» er foreløpig å få kjøpt på butikker i Namsos og Bangsund.