Tilbyr buss i stedet for dagtog

Togpassasjerer må belage seg på busstransport og lenger reisetid i fra 13. til 20. juli.

BUSSES: Det settes inn buss i stedet for tog når skinnegangen på strekninga Trondheim - Bodø skal oppgraderes.  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

Fra førstkommende lørdag til mandag 20. juli oppgraderer Jernbaneverket strekninga mellom Trondheim og Bodø. Under dette arbeidet kjører NSB buss for dagtogene på Nordlandsbanen, slik at de reisende kommer fram.

– Har du togbillett for en reise i denne perioden, møter du opp på stasjonen som normalt etter oppsatt rutetid. Vi setter opp buss for alle dagtog på strekninga. Reisetida vil være noe lenger enn normalt, siden bussen bruker noe mer tid enn toget, sier salg- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen, Bjørn-Tore Hansen.

Fra 13. til 20. juli er Nordlandsbanen stengt mellom Snåsa og Mosjøen.

– I denne perioden kjøres det buss fra Snåsa til Mosjøen og Mo i Rana, mens nattogene vil være innstilt mellom Mosjøen og Trondheim, sier Hansen.