Snåsningen Kristian Aasvold får sin debut på U23-landslaget.

Han er en av fem ryttere som  Norges Cykleforbund har tatt ut til det italienske etapperittet Giro d’Aosta som arrangeres 14-19. juli.
Disse er tatt ut:
  • Odd Christian Eiking, Team Joker
  • Sindre Lunke, Team Joker
  • Øyvind Lukkedal, Team Ringeriks Kraft
  • Kristian Aasvold, Team Sparebanken Sør
  • Njål Eivind Kleiven, Team Ringeriks Kraft
arkiv

NAMSOS: Det knalltøffe etapperittet går i hovedsak i de italienske fjellene og pleier å samle mange av de største klatretalentene i Europa. 

-Det er et spennende lag med et par nye ansikter i U23 klassen. Vi var sterke i fjor og reiser til rittet med forhåpninger om å kjempe om ny heder og ære, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Etter meget sterke prestasjoner første halvdel av sesongen er det helt sikkert flere som savner Anders Skaarseth og Truls Engen Korsæth i den norske troppen. Det er gode grunner til at disse ikke blir med U23 landslaget til Italia kommende uke.

-Det er stor enighet om at Truls og Anders har konkurrert veldig mye og at de trenger tid til å bygge seg opp mot ny formtopp i Tour de l’Avenir og VM. De isolert sett er selvskrevne på laget, men om de hadde syklet Aosta kunne vi ikke forventet at de ville holde hele sesongen ut, forklarer Kristiansen.