Jegerne deler bekymringa

Fylkessekretæren i Nord-Trøndelag jeger- og fiskeforbund tenker med gru på hva som kan skje dersom vi får en snørik vinter.

Bekymret: Endre Alstad i Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforbund. 

arkiv

GRONG: – Når slaktevekta går ned, er det et tegn på at noe ikke er som det skal. Da er det naturlig å stille spørsmål ved om elgbestanden er blitt for stor, sier Endre Alstad, fylkessekretær i Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforbund.

Han deler bekymringa til Rune Hedegart om elgbestanden i fylket, og mener snøfattige vintre har gjort at man ikke har merket den store elgbestanden på samme måte man ville gjort med en normal vinter.

– Beiteforholdene har vært bra de siste vintrene, men den økte bestanden vil merkes dersom vi får en snørik vinter, sier Alstad og legger til:

– Vi må ta denne informasjonen innover oss og justere bestanden.

Indre Namdal er eneste området i Nord-Trøndelag hvor slaktevekta foreløpig ikke har gått merkbart ned, men viltrådgiver Brit-Agnes Buvarp i Grong kommune er minst like bekymret.

– Det er ikke noe som sier at slaktevekta ikke er på veg ned her også. Skal vi hindre at det skjer, må jaktkvotene økes, sier hun.

Det vil tidligst skje neste år i Grong. Som de to foregående år blir det lov å felle 268 elg i år.