Støttekonsert til inntekt for Lene Maria for rent vann

Brønn nummer ti i sikte

For tredje gang arrangeres det støttekonsert for Lene Maria for rent vann i Namsos 22. juli. Inntektene skal gå til brønn nummer ti i Afrika.

ROSER ENGASJEMENTET: Arnulf og Tove Bergum er glad for alle som stiller opp for fondet Lene Maria for rent vann. Her under brønnåpninga i Samburuland i Kenya i fjor. Til neste år skal fondet åpne brønn nummer ti. Inntektene fra støttekonserten i NTE Arena onsdag 22. juli skal gå til dette prosjektet.  FOTO: KIM RISETH 

Disse spiller:

Sivert Moe

Kent Aune

Sandra Ingebretsen

Tob og Pia

Anne Mette Leite

Morten Andreas Bye

Jeanette Bye

arkiv

NAMSOS: Siden mars 2012 har fondet Lene Maria for rent vann samlet inn 1,6 millioner kroner til vannprosjekter i Kenya og Liberia.

– Et fantastisk resultat, over all forventning. Målet da vi opprettet fondet var å samle inn 300.000 kroner til en brønn. Nå har vi åpnet ni, og brønn nummer ti skal etter planen åpnes i august 2016, forteller Arnulf Bergum.

Da venter en ny tur til Samburuland i Kenya for familien Bergum, som mistet Lene Maria på Utøya 22. juli 2011.

  • Se bildene fra reisen til Samburuland

    Tove og Arnulf Bergum har vendt tilbake til Samburuland for å se resultatene av den første brønnen som ble åpnet i datteren Lene Marias navn, og åpne en ny. NAs lesertur ble med på ferden.

– Beundrer familien


På dagen fire år senere arrangeres det nok en gang støttekonsert for fondet, der inntektene skal gå til det neste brønnprosjektet – som har et foreløpig budsjett på 400.000 kroner.

– Vi setter stor pris på alle artister som stiller opp til dette formålet og vil også rose kommunen – som har gitt et flott bidrag for å få gjennomført konserten, sier Bergum.

Før konserten blir det markering ved minnestatuen på Vestre havn, der ordfører Morten Stene og Grete Johansen, leder i Namsos AUF, skal tale. Her skal også Sivert Moe opptre, noe han også gjør på selve konserten som avvikles i NTE Arena.

– Jeg kjente Lene Maria fra skolen, vi gikk begge Medier og kommunikasjon. Vi ble alle sammen berørte av det som skjedde, og jeg beundrer virkelig familien som har klart å føre engasjementet til Lene Maria videre, sier Moe.

Til tross for at han egentlig har en pause fra musikken, var ikke dette noe han kunne si nei til.

– Jeg støtter formålet fullt ut, har vært med noen år tidligere og ser på det som en ære å bli spurt igjen, sier Moe.


Mange følelser i sving


Rundt 200 var på fjorårets konsert, og Arnulf Bergum håper på like godt oppmøte i år.

– Til tross for at det er midt i ferien, er folk flinke til å stille opp. Det trengs – det er mye penger som skal samles inn på kort tid, sier han.

Datoen som nærmer seg blir ikke spesielt enklere å forholde seg til med åra.

– Det er mange følelser i sving. Slike arrangement hjelper oss til å takle hverdagen og til å fokusere på ting som er positive, sier Arnulf Bergum.

  • Les mer:

    Slik opplevde de det tyngste året

    Tove og Arnulf Bergum mistet dattera Lene Maria på Utøya 22. juli. Støtten fra venner og resten av familien har løftet dem gjennom de tunge dagene i året som er gått.