4.500 har så langt kjøpt billett til årets «Pe-Torsa»

Rekordsalg for Pe & co.

Interessen har aldri vært større foran et «Pe-Torsa»-stykke i Oppgården i Lierne. Alle billettene til de to forestillingene lørdag er revet unna.

GODT I RUTE: Mona Aagård, daglig leder i Pe-Torsa Vel, kan fortelle om rekordstor interesse foran årets oppsetting av «Pe-Torsa» i Oppgården. Interessen er lønnsom for hele Lierne.¬ FOTO: BJØRN TORE NESS 

Regissør: Sigmund Kveli har også i år regien på «Pe-Torsa». 

BRYLLUP: I fjor var det bryllup i Oppgården. Hva skjer i år? 

arkiv

LIERNE: Og det nesten fem uker før selve premieren av årets episode, 27. august.

– Vi er bra i rute, faktisk litt i forkant sammenliknet med samme tid i fjor, sier Mona Aagård, daglig leder i Pe-Torsa Vel.

Ettersom fjoråret ble et rekordår i «Pe-Torsa»-sammenheng, med 7.400 publikummere totalt, sier det litt om interessen til spelet i Oppgården.

– I fjor ble mange overrasket over at begge forestillingene lørdag var utsolgt før Li-martnan. Det samme skjer altså i år, bare enda tidligere. Noen er ute i god tid og kjøper før sommerferien, mens andre venter til over ferien. I selve ferien er det litt rolig, men nå ser salget ut til å ta seg opp igjen, sier Aagård.


Føljetong som fenger


Til de fire resterende forestillingene, torsdag, fredag og søndag (to oppsettinger) er det fortsatt godt med plass i amfiet på Oppgården – som har plass til rundt 1.200 publikummere.

– Av erfaring vet vi at fredagen fylles først opp etter lørdagen, opplyser Aagård.

Årets episode er nummer 16 i rekka i føljetongen om gårdbruker og ordfører Pe-Torsa og hans venner og uvenner i Oppgården og Kveli-bygda.

I fjor var det bryllup, med en noe dramatisk utgang. Aagård er foreløpig sparsom med å røpe handlinga i årets spel, men lover både dramatikk og humor i kjent «Pe-Torsa»-klasse.

– Jeg kan i alle fall si at det blir bra. Aktørene har nå ferie men er tilbake for fullt med øvelser i august, sier hun.


Pengemaskin


For den lille bygda i Lierne betyr «Pe-Torsa»-suksessen mye. I spelperioden, fra torsdag 27. til søndag 30. august, foregår det også en rekke andre tilbud rundt arrangementet.

– Torsdag blir det seminar om distriktsutvikling som tema, før 17. mai-toget går opp til Oppgården. Fredag skal «3 x Kveli pluss ein Kvemo» servere revyviser og historier fra Kveli-dalen og omegn i lavvoen ved samfunnshuset, sier Aagård.

Lørdag blir det fest, med dans til Kjell Arild Brønstad (vokalist i Scandix) i lavvoen og ved Bjørnars orkester fra Lierne i samfunnshuset.

– I tillegg har vi matservering gjennom hele helga. Det legges igjen mye penger totalt, strømmen av folk bidrar til positiv omsetning for hele Lierne og butikker på svensk side, sier Mona Aagård.