Filmet vold mot 19-åringen som underholding

Filmet fordi han trodde det var en artig greie å dele med Facebook-venner

17-åringen som filmet slagene i voldsvideoen som har rystet hele Norge, sier til NA at han gjorde det fordi han skulle ha noe å vise til kompisene sine dagen etter.

Filmet mishandlingen i Namsos 

arkiv

Markerer avstand mot volden

Fatima Almanea (20) kom selv til Norge fra et krigsherjet land. I dag viste hun og AUF avsky mot voldshandlinga mot 19-åringen fra Syria med en markering mot vold i Namsos.NAMSOS: – Hvorfor jeg filmet det? Det var for å ha noe å vise alle vennene mine dagen etterpå, sier 17-åringen fra Helgeland om videoen som ble spredd på nett og til flere medier torsdag.

I klippet kan man se at en mann blir holdt i nakkegrep og får hodet slått i bakken av en annen mann. Opptaket ble gjort 5. juli i sentrum av Namsos, ved 04.00-tiden om natta.

Offeret blir tvunget til å knele på bakken av voldsutøveren som samtidig roper «ned, ned». Etterpå viser videoen at gutten blir kastet langs bakken. Gutten er en 19 år gammel ungdom fra Syria, som har bodd to år i Norge.  Den rystende videoen har vakt avsky over hele landet, og ført til at det arrangeres en markering mot vold og hat i Namsos søndag.

 • Les mer:

  Filmet voldsepisode - to siktet

  En video av en ung gutt i Namsos som blir utsatt for vold sirkulerer på internett. Politiet reagerer sterkt på innholdet i klippet.

  Tlf: 74 21 21 00 SMS: NATIPS til 2005

– Du syntes dette var morsomt?

– Ja, det var spennende. Der og da filmet jeg fordi det var artig, sier 17-åringen.

– Synes du fortsatt det er morsomt?

– Nei, men media har bare har vist en side av saken. Nå i ettertid angrer jeg og ønsker at det var ugjort, sier han.

 • Les mer:

  Tror gjerningsmennene hadde rasistiske motiver

  – Hadde aldri sett dem før, så slo de meg ned

  Klokka 03.30 på natta ble 19-åringen fra Syria, bosatt i Overhalla, slått ned i bakken gjentatte ganger. – Jeg tror de gjorde det fordi jeg var utlending, sier han til NA.

Slik ble videoen spredt

– Var videofilminga inspirert av noe?

– Nei, ingenting spesielt.

– Det høres latter i bilen under videoklippet. Hva kan du si om det?

– Vi hadde drukket og hadde det artig. Vi syntes dette var en artig greie, sier gutten som forklarer hvordan videoen ble lekket ut på nettet:

– Jeg sendte videoen til noen av mine kompiser via meldingssystemet på Facebook. Noen av dem måtte ha videresendt til andre slik at den spredte seg på nettet, sier han.

– Ikke rasistisk

– Hva tenker du om det?

– Det var ikke bra at den ble videresendt. Nå tror alle at det volden var rasistisk, det var den ikke. Det han fornærmete sier er bare tull. Jeg er selv mørk i huden, og har nulltoleranse for rasisme, sier filmeren som kaster nytt lys over hva som skjedde i forkant av slagene utenfor Ullvaren den natta.

– De andre hadde møttes før. Jeg er blitt fortalt at de hadde møttes en uke før og kranglet da også, sier 17-åringen om hendelsesforløpet hvor det har blitt hevdet at de involverte aldri hadde sett hverandre før.

– Var det en konflikt også ved det første møtet?

– Ikke som jeg vet, sier helgelendingen, som ikke var til stede da.

– Hva skjedde etter at du stoppet å filme?

– Det ble ikke utdelt flere slag etter det. Etterpå møttes begge partene i sentrum, hvor det ble snakket ut og skværet opp.

Ungutten sier til NA at to personer gjorde skader på bilen som ble kjørt av vennegjengen.

– Det var en som sparket inn døra, og så ble det kastet et balltre på ruta, som gjorde at den ble knust, sier han.