Bygningsarbeidet er ferdig

Nå får studentene ro

I løpet av det siste året har det vært mye bråk rundt Namsos hybelhus. Nå er alt arbeidet med blokk A ferdig og hyblene er innflytningsklare.

FERDIG: Nå er hele blokk A ferdig oppusset og hyblene står klare til elever og studenter skal begynne på skolen i august. Her viser Knut Arne Ribsskog fram en av hyblene i hybelhuset i Namsos. 

arkiv

NAMSOS: – Vi har ikke fått mange klager på støy siden i fjor høst, for bygningsarbeidet har stoppet i femtida når det er leksetid, sier Knut Arne Ribsskog i Namdal Eiendom.

Det er de som har stått for arbeidet med én av de to blokkene på Rønningåsen i Namsos, som tidligere var asylmottak. Nå er imidlertid hele blogg A ferdig, og totalt 42 hybler skal leies ut.

– Da skolen startet i fjor var andre og tredje etasje ferdig. Nå er også første etasje innflyttingsklar, sier Ribsskog.


  • Les mer:

    – Lett å få hybel i Namsos

    Anette Aunli oppsøkte det private markedet da hun lette etter hybel i Namsos. Hun mener det var enkelt å finne boplass.


Flyttet ut


I fjor høst skrev NA om at flere valgte å flytte ut av hybelhuset på grunn av mye støy fra bygningsarbeidet. Nå blir det imidlertid roligere for beboerne døgnet rundt.

– Vi håper at vi får leid ut alle hyblene i år, sier Ribsskog.


  • Les mer:

    Blir størst på hybler

    Knut Arne Ribsskog har selv bodd på hybel her for 30 år siden. Om en måned skal den gamle elevheimen i Namsos nok en gang fylles opp med studenter, når han og firmaet Namdal Eiendom gjør bygget om til hybelkompleks.

Hybelhuset består av tre etasjer med to seksjoner i hver. Der er det til sammen sju soverom, hvorav ett er dobbeltrom, tre bad, samt stue og kjøkken.

– Det er jo veldig sosialt. Samtidig har vi regler som blant annet gir beboerne ro til for eksempel lekselesing noen timer på ettermiddagen, forklarer han.


Uklart med blokk B


Ved siden av hybelhuset står det ei tom blokk. Den var i utgangspunktet også tenkt til hybler, men til høsten skal det vurderes hva den skal brukes til.

– Vi får se an behovet for hybler, etter hvor stor pågangen blir i blokk A, sier Ribsskog.

Alt av inventar fra blokk B, der det også var asylmottak, er revet ut og klar for oppussing.

– Hvis vi starter på den, og skal lage hybler står de muligens ferdige til neste høst, sier han.

Dersom det ikke blir hybelhus i den andre blokka, skal de vurdere andre løsninger.

– Vi er usikre på markedet for hybler. Derfor har vi også vurdert å lage leiligheter. Samtidig blir det jo dyrere å leie da, forklarer han.

Namsos hybelhus konkurrerer både med private utleiere og med Studentskipnaden i Nord-Trøndelag.