– Enorme forventninger

Onsdag reiste samarbeidet Namdalskysten til Trondheim for å delta på Trøndersk Matfestival.

KLARE: Onsdag reiste Namdalskysten til Trøndersk matfestival. Fra venstre: Sunniva Nicolaisen, Marit Dille, Linn Ostad, Jahn Tharaldsen, Andrea Pedersen, Therese Johansen Hellesøy, Linn Marita Vassli og Lene Thorsen Eriksen. 

arkiv

RØRVIK: – Nå gleder vi oss veldig, sier Sunniva Nicolaisen som på onsdag var på tur til Trøndersk Matfestival.

Sammen med Linn Ofstad og Jahn Tharaldsen sitter hun i arbeidsgruppa til Namdalskysten, som er et samarbeid på tvers av flere bransjer i Namdalen.

Trøndersk Matfestival er en lokalmatfestival som har som mål å øke verdiskapinga innenfor matsektoren. Festivalen en av de store satsingene til Namdalskysten i år.

– Det er andre året vi er med på matfestivalen, og i år satser vi enda større med flere folk og større telt, sier Nicolaisen.

– Vi har enorme forventninger, legger Tharaldsen til.

Norveg har ansvaret for matlaginga, og sammen med kokkene skal fire elever fra Restaurant og matfag på YNVS være med å lage maten.

– Jeg gleder meg veldig til å lage mat sammen med kokkene på Norveg, sier Therese Hellesøy, som er en av de spente elevene som er med til Trondheim.

To store lastebiler er lastet, og på onsdag ettermiddag startet rigginga. I dag setter matfestivalen i gang for fullt.

– Vi kommer til å jobbe med rekruttering og promotering. Vi som er her representerer og stiller opp for alle bedriftene i samarbeidet, sier Nicolaisen.

– I tillegg har vi med oss Marit Dille fra NYN og Lene Thorsen Eriksen som skal hjelpe til på stand.

Nå gleder gjengen seg til å komme fram og sette i gang festivalen, og de tror det kommer til å gå like bra som i fjor.

– Jeg har fått mail fra flere som kom for å spise maten i fjor, som sier de vil komme tilbake i år. Det er utrolig artig, sier Tharaldsen.