Kjørte uten førerkort

Politiet opplyser at vedkommende som kjørte motorsykkelen som var involvert i ulykka ved Abelvær der en 31 år gammel ATV-kjører omkom, ikke hadde førerkort.

STATUS SOM SIKTET: Ennå er det ikke tatt ut noen tiltale etter trafikkulykken som kosten en 31-åring fra Nærøy livet. Personen som overlevde har nå status som siktet. 

arkiv

KOLVEREID: – Han som overlevde ulykka har nå rutinemessig fått status som siktet, sier etterforskningsleder Kai Magne Rosendal.

Lensmann Erik Stovner forklarer hvorfor.

– Når noen er involvert i en alvorlig ulykke vil de ha status som mistenkt. Når politiet i tillegg har brukt tvangsmidler, i dette tilfelle er det tatt blodprøve etter mistanke om ruskjøring, vil vedkommende få status som siktet. Men om personen til slutt vil bli sikter blir avgjort av en politijurist, sier Stovner.

Motorsyklisten har en foreløpig status som siktet etter vegtrafikklovens paragraf 3 som omhandler uaktsom kjøring.

Politiet har fått svar på blodprøvene som ble tatt av begge de involverte, men vil ikke si noe om hva de svarene viser enda.

– Siden vi ikke enda har alle svar, blant annet rapporten fra Statens vegvesen sin ulykkeskommisjon, så er ikke etterforskninga formelt avsluttet enda, sier Rosendal.

Og før det vil de ikke gå ut mer flere opplysninger.