Livet er dritt. Og det er helt greit.

arkiv

Livet kommer ikke rækande på ei fjøl med bruksanvisning. Dessverre. Og uten en bruksanvisning, så gjør man feil. Og gjør du feil mange nok ganger, lærer du av det. Og tilslutt klarer du å sette sammen livet ditt, slik som en bruksanvisning kanskje kunne klart.

Men livet, det er mer enn hva man lærer på skolen. Livet er mer enn hva man får lært gjennom å lese pensum, eller bruksanvisninger for den saks skyld. Fordk livet er fint. Det er ikke pensumboka, ei heller stoffet i dem. Og livet er dritt. Det er enten eller, og noen ganger et livet fint samtidig som det er dritt også.

Men aller mest, så er livet dritt. Sånn er det bare. Det handler bare om å gjøre det om til noe fint, som foreksempel ved å gjøre feil. Fordi da lærer du. Men det handler selvsagt om å lære av feilen slik at du får til å se det positive i det.

Meningen med livet, leter vi alle etter. Men jeg tror at meningen med livet handler om så mye mer. Det handler om å finne meningen med hvert eneste øyeblikk, hver eneste feil, hvert eneste valg, og ved hvert eneste menneske man møter.

Alle har møtt noen eller kjent noen som de helst skulle ha vært foruten. Men ved ett eller annet tidspunkt fikk du oppleve noe sammen med dette mennesket, som du ikke ville fått opplevd uten. Og hvis man tenker slik, vil man til slutt finne en mening i det meste.

Som skrevet tidligere; livet er dritt. Men det kan også være en mening i at livet er dritt akkurat nå, fordi på et eller annet tidspunkt mitt oppi dritten så skjer det noe. Det skjer noe med deg. Du legger ikke merke til det selv kanskje, men du blir sterkere. Og du lærer. Og du opplever livet på en helt annen måte enn når livet bare er fint. Kanskje er meningen med at livet er dritt, at du innimellom skal vokse litt, bli litt sterkere, kjenne litt på utrygge følelser slik at du en dag, når livet blir fint igjen kanskje setter mer pris på de fine stundene, og de fine øyeblikkene.

Selv har jeg levd i mange år under omstendigheter jeg helst skulle vært foruten. Men jeg angrer ikke et sekund, på noen som helst måte. Og vet du hvorfor? Fordi hadde det ikke vært for disse omstendighetene hadde jeg ikke vært den jeg er idag. Og jeg liker den jeg er, idag. Det må vel være lov å si, selv om man bor i Namsos. Jeg liker meg. Og jeg liker meg når jeg har det dritt, også.

Samme hva det er, om det så er et dårlig kjærlighetsforhold, sykdom, dårlig selvtillitt, utroskap, svik, kjærlighetssorg eller hva enn det måtte være, så vil det til syvende og sist havne under kategorien god erfaring.

Så hva meningen med livet er, mine damer og herrer, det kan jeg dessverre ikke gi et godt fasitsvar på. Men jeg har erfart, og jeg har lært at sålenge man klarer å finne en mening i all dritten, så kommer man langt. Kanskje finner du ikke meningen med all dritten med en gang, men etterhvert vil du det. Og det, akkurat DET har jeg fasitsvaret på.