Klappet og klart for Kolvereiddagene

Om ei uke blåses Kolvereiddagene i gang med fullspekket program.

KOLVEREIDDAGENE: Om ei uke er Kolvereiddagene, og ikke minst maskoten Kolvereik, i gang med fullt program fra tidlig formiddag til langt på natt. 

arkiv

KOLVEREID: – Vi har kontroll på det meste. Alt av underholdning er på plass, handlegata er fulltegnet av utstillere som vil være med på Kolvereiddagene, og nå er det bare godværet og publikum som mangler, sier leder Kari Strøm.

Programmet er mye likt det som har vært kjørt over flere år.

– Vi vil ikke endre så mye. Det er dette som er Kolvereiddagene for folk som kommer hit, og programmet er blitt en tradisjon som vi skal være litt forsiktige med å endre for mye på, sier hun.


Dyrebesøk


Noen endringer har det likevel blitt.

– Fredag og lørdag får vi besøk fra Setran opplevelsesgård. De vil ha med seg dyr og forskjellige aktiviteter. De vil holde til på et område ved siden av torget, sier Sissel Schjelderup i komiteen.

Dagene tjuvstarter med bilbingo, båtregatta og ikke minst en quiz onsdag kveld.

– Så er vi i full gang fra torsdag. Da åpner bodene, og da er tivoliet i gang, sier Strøm.

Da blir det også åpningsshow på torget med blant annet utnevnelse av årets Kolvereik. Da blir også årets konferansier, rosablogger og moromann Terje Årseth, presentert. Det vil også husbandet Sjalabajs bli.

– Det blir aktiviteter på forskjellige steder utover dagen før vi runder av med en konsert med Ingvar Olsen på torsdag kveld, sier Strøm.

Det er noe de gleder seg veldig til.

– Han ble kjent igjennom Idol, og har fått en stor og trofast fanskare over hele landet. Vi vet det kommer fans fra Tromsø i nord til Trondheim i sør bare for denne konserten. Så det tror vi blir kjempebra, sier Strøm.


Fredag og lørdag


– Her kan vi nevne konserten med ungdommene i Firefoxes, bakkeløpet Brækkabakkan opp som vi samarbeider med idrettslaget om, og eldretreff i Kulturhuset, sier Strøm.

På kvelden blir det konsert og fest med det lokale bandet Graceland som følges av Clearwaters før kvelden avrundes med Sie Gubba.

– Lørdag vil det bli en utstilling med gamle motorer, amerikanske biler og motorsykler. Storbandet skal ha en egen konsert på torget, og de vil bli et avslutningsshow med blant andre Sigmund Kveli. Kolvereiddagene avsluttes med fest med countrybandet Kentucky fra Östersund, forteller Strøm.