– Hadde overhodet ingen aning

En fullstendig overrasket Vigdis Kutschera ble kalt opp på scenen under åpninga av Kolvereiddagan for å få hun tildelt Nidarosen.

OVERVELDET: Vigdis Kutschera ble målløs over å ha fått prisen, Nidarosen. Her sammen med Bertil Jönsson fra Namdal prosti. 

arkiv

KOLVEREID: Nidaros Bispedømmeråd deler årlig ut prisen Nidarosen til personer eller grupper som over lang tid eller på en nyskapende måte har bidratt til å virkeliggjøre visjonen om kirka i Nidaros som en bekjennende, misjonerende, tjenende og åpen folkekirke.

– Prisen har fått navnet Nidarosen, som et uttrykk for ros, heder og oppmuntring. Prisen er ikke først og fremst tenkt som premiering av den beste og mest synlige prestasjon, men gir mulighet til å fokusere på hverdagssliterne, de som ikke alltid synes så godt i kirkelandskapet, heter det fra prisens jury.


Og det var nettopp denne prisen Vigdis Kutschera fra Kolvereid fikk tildelt.

– Dette var den tredje gangen Vigdis Kutschera har vært nominert til å få denne prisen, og det er på grunn av hennes betydelige gode innsats for Nærøy og Kolvereid. Derfor er det en glede å gi henne denne prisen, forteller Bertil Jönsson fra Namdal prosti.

Jönsson var også med i juryen som skulle kåre en verdig prisvinner for Nidarosen.

– I år går denne prisen til en medmenneskelig person med stor omtanke. Hun har også vist enestående innsats gjennom mange år, sier Jönsson.


Skikkelig overrasket


Selv hadde ikke Kutschera noen mistanke om prisen hun skulle få tildelt.

– Jeg har drevet mye med kirkevalget i det siste, så jeg trodde først jeg hadde gjort noe galt når noen fra kirka ville ta en prat med meg, sier Vigdis Kutschera.

Heldigvis hadde hun ikke gjort noe galt, men ble ønsket til scenen for å ta imot den verdige prisen.

– Jeg vet ikke om jeg egentlig fortjener denne prisen, for jeg er jo ikke bare snill hele tiden, jeg heller. Jeg som egentlig er ganske rappkjefta, sa en lattermild Kutschera på scenen under overrekkelsen av Nidarosen.

"Jeg vet ikke om jeg egentlig fortjener denne prisen, for jeg er jo ikke bare snill hele tiden.

Vigdis Kutschera

Prisvinner