Valgduell på direkten

Namdalsavisa og NRK samarbeider om direktesendt valgduell torsdag under Namsosmartnan. Og du kan selv bidra og stille politikerne til veggs.

INVITERER TIL DUELL: Kjartan Trana fra NRK Trøndelag og sjefredaktør Kim Riseth i NA inviterer til valgduell under Namsosmartnan. Torgmøtet på Festplassen blir også sendt direkte på web-tv på NRK og NA. 

arkiv

KLIKK PÅ VIDEOBILDET FOR Å SE DEBATTEN LIVE FRA KLOKKEN 1730!


NAMSOS: – Namdalsavisa samarbeider med NRK om valgdekninga i årets lokalvalg, og det betyr at vi kommer til å ha folkemøter med valgdueller, der politikerne blir stilt overfor de mest aktuelle temaene i valgkampen. Namsos er først ut, i og med at det passer veldig bra å ha dette under Namsosmartnan, forklarer NA-redaktør Kim Riseth.

Dette er politikerne som møter til debatt - send inn spørsmål i chatten under, eller i kommentarfeltet nederst i artikkelen! Du kan også sende inn spørsmål på SMS ved å skrive kodeord NADEBATT og ditt spørsmål og sende til 2005:

Trine Harbak (Namsos MdG)
Geir Olav Knappe (Namsos V)
Ragnar Prestvik (Overhalla Ap)
Bernth-Erik Øien Fossli (Namdalseid Ap)
Per Olav Mork (Namsos KrF)
Arnhild Holstad (Namsos Ap)
Stein Tore Wolff (Namsos Frp)
Johan Tetlien Sellæg (Overhalla Sp)
Steinar Lyngstad (Namdalseid Sp)
Amund Lein (Namsos H)
Kjersti Tommelstad (Namsos SV)
Jan Ståle Viken (Overhalla Frp)


Ett av temaene som skal debatteres er kommunereformen, som er dagsaktuelt i og med at NHO i dag har foreslått å slå sammen til 77 kommuner i Norge, og at Namdalen skal bli to kommunerTotalt skal NRK sende fra ti forskjellige valgmøter i Trøndelag.

– Vi tjuvstarter på Namsosmartnan, i og med at den offisielle åpninga av valgturneen er i Trondheim uka etter. Det blir også debatt på Rørvik 31. august, sier Kjartan Trana fra NRK.

Alle debattene sendes direkte på web-tv på NRK og på nettsidene til mediehusene som deltar i samarbeidet.

– Det går an å sende inn spørsmål undervegs, og delta via nettet, men vi håper det kommer mye folk til debattene også. I Namsos vil det foregå på Festplassen klokka 1730, mens det på Rørvik vil foregå på Hurtigrute-kaia på kvelden når Hurtigruta kommer inn. Jeg kan love at ramma rundt og formen på dette gjør at det skal bli engasjerende og interessant, samtidig som vi får belyst de mest aktuelle temaene i valgkampen, sier Kim Riseth.

Send inn spørsmål her!
Ikke tradisjonell debatt


– Det blir ikke en vanlig debatt der hvert enkelt parti skal si litt om alt, men vi har valgt ut fire tema på hvert sted, der politikere må svare på hvordan deres parti skal gripe fatt i disse sakene. Temaene varierer fra sted til sted, og i Namsos er samferdsel og sentralisering to av temaene. På alle stedene vil vi også innom kommunereformen, og vi vil ha en åpen runde der også folk som er til stede eller deltar via nettet kan bidra, forteller Kjartan Trana.

Politikere som har sittet med makta de siste fire årene, må også regne med å måtte svare for seg og de prioriteringene de har gjort.

– Valget i år er spesielt interessant fordi kommunestyrene ved neste valg kan komme til å se helt annerledes ut. De prioriteringene de lokale folkevalgte gjør i den neste perioden, vil få store konsekvenser for oss alle, derfor er det viktig at vi får mest mulig informasjon om hva de tenker før vi går til valg, sier Riseth.


Bred dekning


Namdalsavisa satser tungt på valget i år.

– Vi hadde direktesendt valgduell på Namsosmartnan ved forrige valg også, som en del av den populære live-sendinga vi har fra martnan hele tida. Nå får vi løftet valgduellen enda mer, gjennom samarbeidet med NRK. Både NRK og NA kommer til å ha reportere på plass blant folk før og under sendinga. Vi skal selvfølgelig ha bred dekning av valget i papiravisa, men kommer til å ha mye nyttig informasjon, nyheter og hjelpemidler på våre nettsider, forklarer Kim Riseth.

NA kommer til å være til stede under hele Namsosmartnan.

– Namsosmartnan er viktig fordi det samler hele Namdalen. Vi gleder oss til å treffe mye folk, og tar gjerne imot innspill til både valg og andre saker, inviterer Riseth.

Her ser du direkte fra Namsosmartnan


Related content