Må godta sentralisering

I løpet av en drøy time kunne publikum se og høre på mens politikerne blant annet debatterte samferdsel, kommunereform og sentralisering.

I løpet av en drøy time kunne publikum se og høre på mens politikerne blant annet debatterte samferdsel, kommunereform og sentralisering. 

arkiv

KLIKK PÅ VIDEOBILDET FOR Å SE HELE DEBATTEN I OPPTAK!


NAMSOS: I en del av landet hvor enkelte kommuner er større enn flere av landets fylker finner man løsninger og samarbeid innenfor og utenfor tradisjonelle partipolitiske skillelinjer.

– Å kjempe mot sentralisering er som å kjempe mot tidevannet, sa senterpartiets Johan Tetlien Sellæg.

– Men vi kan bruke sentraliseringa til vår fordel om vi finner samarbeidsformer på tvers av kommuner og partier. Det har vi hatt god tradisjon for i Namdalen, la han til.

Men det var mer enn nok tid til tradisjonelle konflikter under debatten. Ikke overraskende benyttet både Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV anledninga til å peke på svakheter i politireformen som blant annet slår sammen Nord- og Sør-Trøndelag til ett politidistrikt.

– Det mest ironiske med denne reformen er at den kalles «Nærpoliti-reformen» harselerte Sellæg.
Dempet kritikken

Noe som fikk programleder Kjartan Trane til å bryte inn med følgende kommentar:

– Man kan si mye om det som skjer nå, men faktum er at det er de rødgrønne som styrte i åtte år og som har fått oss dit vi er i dag. Hva tenker dere i de tre partiene om det?

Noe som i alle fall fikk Ragnar Prestvik, Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Overhalla til å dempe kritikken noe.

– Det viktigste er ikke hvor administrasjonen holder til, men at politiet er tilgjengelig når publikum har behov for dem, sa Prestvik.

Men på et punkt var alle enige – og det er at AMK-sentralen i Namsos fortsatt skal opprettholdes.

– Det kommer mye bra fra Høyre sentralt og i fylket, men at AMK-sentralen her i byen skal legges ned vil jeg kjempe imot, sa Høyres Amund Lein.

At det er nesten to år siden forrige valgkamp var lett å oppdage i går. Argumentene satt ikke helt for alle, og stikka mot de andre partiene traff ikke alltid.

Men med 31 dager igjen til stemmesedlene skal ned i urnene, er det nok tid til å finpusse.

Det kan nok være behov for det på arrangørsida også.

Lyden i går var i perioder så dårlig at det var vanskelig å få med seg hva som ble sagt. Noe som kan være forklaringa på at ingen blant publikum ønsket å stille politikerne spørsmål.