Slagsvold Vedum: – Et helt virkelighetsfjernt forslag

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener NHOs forslag om å redusere antall kommuner til 77 er virkelighetsfjernt.
arkiv

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ønsker å kutte dramatisk i antall kommuner i Norge, og mener det beste for landet vil være å kutte fra dagens 428 kommuner til 77, skriver VG

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til NTB at det er virkelighetsfjernt fra NHO å hevde at dette vil gi bedre tjenester for folk rundt i hele landet.

– Det vil bli enorme avstander i disse såkalte regionkommunene, og forslaget er helt frikoblet fra fakta om hvordan kommunene løser sine oppgaver i dag, sier Vedum.

Han sier NHO har en blind tro på at ting blir bedre bare det blir sentralisert.

– NHO og Høyre har ikke noe faglig belegg for å hevde at landets mange små og mellomstore kommuner løser sine oppgaver dårligere enn landets største. I et mangfoldig land som Norge trenger vi en mangfoldig kommunestruktur og vi må ha tillit at folk som kjenner den lokale virkeligheten er de som skal styre eventuelle kommunesammenslåinger, sier Sp-lederen.

Han oppfordrer NHO-leder Kristin Skogen Lund til å «legge bort sine tvangstanker» og sette seg inn i fakta om hvordan landets ulike kommuner løser sine oppgaver i dag.