Solid trøkk

Kirka var full. Stemninga sto i taket. Publikum klappa takten.

Konsert: Det ble en vakker gospelkonsert med Odd René Andersen, Riga Gospel Choir og Gospelkoret Salt torsdag kveld. Publikum var godt fornøyd. Det var stående applaus og kraftig plystring etter konserten. Så det ble et ekstranummer også. 

arkiv

NAMSOS: Folk strømmet inn i Namsos kirke. Kirkebenkene fyltes kjapt opp. Galleriet var fullt.

– Trekk sammen som når dere er på sirkus, sier arrangørene før konserten starter og fortsetter:

– Til forskjell fra sirkus som er trangt og dårlig, vil dette bli trangt og vanvittig bra!

Latteren sitter løst i salen.

Lysene slokkes. Oppover midtgangen kommer gospel- koret syngende. En sang om å velsigne vår Abraham. Publikum er med og klapper taktfast rytmen. Koret stiger opp på scenen ved alteret og lys i blått, lilla og over i rødt. Messing- instrumentene speiler seg i lyset.

Gospelkoret Salt åpner det hele med et par sanger.

– I kveld lover jeg en fin konsert. Jeg ser for meg overskriftene i morgendagens utgave av Namdalsavisa; «Namsos kirke sang og danset», sier konferansier Per Olav Tyldum i sin åpning – og publikum humrer.

Tyldum viste seg å ha rett, kanskje ikke i valg av overskrift, men Namsos kirke virkelig sang og danset denne torsdags-kvelden. Koret dansa og sang på scenen oppe ved alteret.

Det verdenskjente Riga Gospel Choir fikk en varm velkomst i det de entret scenen. Korene gjør flere sanger sammen, så tar Riga Gospel Choir noen alene. Til slutt entrer stjerna Odd René Andersen kirkerommet.

De åpner med Sam Cookes «A Change Is Gonna Come». Det blir helt stille, publikum sitter bare og lytter. Suger til seg musikken.

I neste sang drar tempo seg opp, da de fortsetter tar «Twistin' The Night Away». Det danses på scenen. Publikum klapper takta på lårene, nikker i takt eller tramper i takt med musikken. Vi fikk nesten lyst til å være med opp på scenen sammen med dem.

Både arrangør og konferansier hadde rett i sin antakelser.