Maler for framtida

På Austafjord lever dugnadsånden i beste velgående. Til sammen har 11 personer gått sammen for å male skolen til skolestart.

KLAR FOR HØSTEN: Lærerne ved Austafjord oppvekstsenter er klare for å ta imot barna ved skolestart mandag. I sommer har FAU brukt flere timer på å male skolen i kommunevåpenets farger. Fra venstre: Paul Woxeng Sollid, Lene Kirkeby-Garstad, Astrid Grunnan, Marianne Ulsund (representant fra FAU) og Knut Arne Valø. 

OPPUSSING: To vegger er byttet ut på skolen på Austafjord i løpet av sommeren. I tillegg har skolen blitt malt, og det har vært renovering i gymsalen. 

arkiv

AUSTAFJORD: – Jeg vil sitere en av de ivrige malerne; lokalbefolkninga har stilt opp for å ruste skolen for framtida, sier Knut Arne Valø, rektor ved Austafjord oppvekstsenter.

Bemanning og økonomi gjorde at de måtte se på billige løsninger for å pusse opp skolen på Austafjord. Derfor fikk FAU muligheten. Pengene de tjener er en symbolsk sum som skal gå til nytt uteområde ved skolen.

– Jeg har trua på dugnadsånden. Mange sier den er borte, men den er ikke borte her nei, smiler Valø.

Uteområdet som planlegges er delt inn i fire prosjekter, og Valø håper å komme i gang så raskt som mulig. Planen er å ha et helt nytt uteområde med flere lekemuligheter klart om fire år.

– Ble litt revet med

I sommerferien har 11 foreldre stilt opp for å pusse opp skolen til høsten. To vegger er byttet ut, det har vært reno- vering i gymsalen, og skolen er malt i kommunevåpenets farger. I tillegg står ny datalab klar for elevene.

– Rektor opplyste om oppussinga på skoleavslutninga i vår, og vi fikk muligheten til å skrive oss på for å være med på dugnad, sier Marianne Ulsund, som er en av dem som har gjort en innsats på skolen i sommer.

– Vi fikk det veldig gøy når vi satte i gang, og vi ble litt revet med, sier hun.

– Vi har en oversikt over hva som trengs å gjøres videre, og vi vil gjerne engasjere flere til dugnad.

Skaper samhold

Ulsund tror dugnadsarbeidet kan være med på å skape større samhold i bygda.

– Samhold skaper trivsel, og dette kan være med å gi et positivt bilde av bygda.

Valø forteller at det har vært snakk om å male bygget i mange år, og at det er omtrent ti år siden sist det ble malt.

– Vi er en bygdeskole, så vi må gjøre oss attraktive og sette oss selv på kartet. Vi har fått mange kommentarer på at det ser finere ut nå, sier han og påpeker at foreldrene har jobbet godt de siste ukene.

– De har virkelig stått på, sier han.

– Det er veldig positivt med dugnadsarbeid. Det skaper en god tone mellom foreldrene – og barna blir bedre kjent. I tillegg ser de andre ting som skulle vært gjort på skolen.

Samarbeidet mellom kommunen og foreldrene er han også positiv til.

– Samarbeid er interessant. Elever og foreldre blir fornøyde med oppussinga,

de ansatte blir fornøyde, og kollegene på teknisk etat blir fornøyde.

Til høsten starter 47 barn på skolen, og rektoren sier de er klare for å ta imot dem.

– Det som er så artig er at barna blir glade og takknemlige når de får noe nytt.

– De skal få en fin start med vekt på det sosiale., slår rektor Valø fast.