En helt crazy bra martna

Martnasgeneral Jørn Opdahl kan pustet lettet ut, Namsosmartnan 2015 ble en folkefest fra begynnelse til slutt.

FORNØYD: Jørn Opdahl sammen med Marcus og Martinus som trakk 3.500 publikummere fredag kveld.FOTO: BJØRN TORE NESS 

TIVOLI: Delinda Selnes Holm(fra venstre), Silje Buktn, Maren Buktn og Mathilde Tufte Røthesmo koste seg på tivoli. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg har ikke sett på tallene ennå, men alt tyder på at Namsosmartnan som arrangement kommer til å gå med et pent resultat i år, sier martnasgeneral Opdahl.

Han sier at selv om de fikk noen ekstra utgifter, har inntektene også, blant annet takket være stort publikumsbesøk, blitt bedre enn budsjettert.

– Det har vært mer folk, mer handel, mer moro og bedre vær, hva mer kan man egentlig forlange, selv om været nesten har vært for fint med tanke på at folk skal handle, ler han.

– Hvis du skal trekke fram noe?

– På vegne av byen Namsos er det selvsagt folkefestene. Vi har hatt to store arrangementer som til sammen har dratt bortimot 5.000 publikummere til byen, og det er ikke akkurat hverdagskost, sier sjefen.

– Hva sier utstillerne og handelsstanden?

– Jeg har ikke rukket å snakke med alle, men de tilbakemeldingene jeg har fått har vært svært positive. Noen av dem som var med for første gang sier handelen har overgått det de trodde på forhånd, mens andre som har vært med i noen år sier at de har hatt rekordomsetning. Flere har allerede bestilt plass for neste år, og det tar vi som et kompliment på vegne av byen og Namsosmartnan, sier Opdal.

– Hva ser du for deg videre?

– Det er hele tida behov for å utvikle martnan som arrangement og arena, og vi skal ta en grundig gjennomgang og se på om det er ting vi bør endre eller må forbedre slik at både besøkende og handlende får en enda bedre opplevelse neste år, sier martnasgeneral Jørn Opdahl.