Karstein har «slitt ut» fire biskoper

– Gi en heidundrende applaus, oppfordret biskop Tor Singsaas fra prekestolen under avskjedsgudstjenesten for Karstein I. Ness – presten som har «slitt ut» fire biskoper.

TAKKET: Både biskop Tor Singsaas og tidligere prost Brit Karin Theimann deltok under avskjedsgudstjenesten med Karstein I. Ness (i midten) 

VAKKERT: Den sangglade presten fikk høre nydelig sang av Songlaget Njård. 

FOLKSOMT: Lundring kirke var nesten fullsatt i augustvarmen under avskjedsgudstjenesten med Karstein i Ness. 

arkiv

LUNDRING: Og den joviale biskopen fikk svar på tiltale. En nesten fullsatt Lundring kirke serverte tidenes klappsalver innenfor kirkeveggene ut mot havet og Nærøya. Biskopen kunne ikke i farta komme på andre med like lang, sammenhengende prestetjeneste – 37 år – i ett prosti som populære Ness da NA spurte ham.

Har hatt tett forhold

Det var sokneprest Brit Karin Theimann som ledet søndagens gudstjeneste i Lundring kirke, mens biskop Tor Singsaas holdt en delvis svært personlig preken da Karstein Ivar Falch Ness ble takket av. Singsaas og Ness ble nemlig ordinert på nøyaktig samme dag, 8. januar 1978, men i to forskjellige bispedømmer.

– Hver 8. januar har han ringt meg, nesten som det bruker å være på bryllupsdager, humret biskopen fra prekestolen. Singsaas understreket at det ikke var vanlig at biskopen deltok under avskjedsgudstjenester, men den usedvanlig lange tjenestetida Ness har hatt i Nærøy var helt spesielt.

Den sangglade presten

Selv om hovedpersonen er litt svekket av sykdom, fikk han en god opplevelse søndag. Under kirkekaffen sto talerne i kø, ikke minst leder Søren Skagemo i menighetsrådet, som takket Ness og overrakte nypensjonisten en hvilestol. Den sangglade presten fikk under gudstjenesten høre vakker sang fra Songlaget Njård, som blant annet leverte en nydelig versjon av populære «Har du fyr?».