Bangsundsvingene skal bli et sted for rekreasjon

– Stor dag for Bangsund

Nå trenger ikke folk i Bangsund lenger se seg over skulderen når de går i Bangsundsvingene.

Amfi: Langs de gamle Bangsundsvingene er det fine områder til å arrangere for eksempel konsert, som her med Rasmus og verdens beste band. 

Åpnet vegen: Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik sto for den offisielle åpninga av turstien. 

Quiz: Langs vegen hadde det blitt satt opp ei quizløype. 

arkiv

BANGSUND: – Det er rart å stå her, på den plassen som i mange år har vært den største flaskehalsen i trafikken i Nord-Trøndelag. Jeg vil takke Bangsund vel for at dere har stått på for at vi skulle ta i bruk de gamle bangsundsvingene som turveg etter at tunnelen og den nye delen av fylkesveg 17 ble åpnet. Bangsundsvingene skal nå være et sted for rekreasjon, sa fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik da hun lørdag sto for den offisielle åpninga av Bangsundsvingan tursti.


Stort oppmøte


Sola sto nok en gang høyt på himmelen og bangsundingene kjente sin besøkelsestid da det ble invitert til storslått åpning av den nye turstien. Etter at tunnelen på Bangsund ble åpnet tidligere i vår har det blitt jobbet for å få gjort om den gamle bilvegen til tursti.

"Det er rart å stå her, på den plassen som i mange år har vært den største flaskehalsen i trafikken i Nord-Trøndelag.

Anne Marit Mevassvik

Fylkesrådsleder Nord-Trøndelag

– Nå har vi knyttet Fjær og Bangsundbotten med Bangsund, hvis vi tenker på det med at vi nå kan gå eller sykle mellom stedene. Dette er en stor dag for Bangsund. Vi i Bangsund vel har jobbet mye for at dette skulle bli en realitet, og vi har hatt et bra samarbeid med både kommunen og fylkeskommunen. Nå har vi en fantastisk tursti, og etter hvert skal vi få satt ut noen benker og prøve å lage noen strender langs stien, fortalte leder i Bangsund vel, Tom Verpe under sin tale til de frammøtte.

Også ordfører i Namsos, Morten Stene hadde tatt turen til Bangsund for å si noen ord.

– Jeg vil bare få gratulere Bangsund med dagen. Jeg vil takke fylkestinget for at de brukte penger på å få tunnel og for at de har bidratt til at de forhatte Bangsundsvingene kunne bli tatt til nytte. Jeg håper stien vil bli mye brukt, sa ordføreren før han overrakte en pengegave på 2.500 kroner til Bangsund vel som de kan putte inn i benk langs den nye turstien.


Underholdning


Langs hele stien hadde det blitt satt opp ei quizløype med historiske spørsmål rund Bangsundsvingene.

Dagens hovedattraksjon var nok Rasmus og verdens beste band, som avsluttet dagen med en konsert for barna.

Konserten gikk rett heim hos både barn og foreldre, der de satt med den varme sommersola i ansiktet.

Både sanger om pilling i nesen, kyssing og puppene til pappa framkalte latter hos liten og hos stor.