Ap mest fram i fersk meningsmåling for Namsos

Arnhild er favoritten

Det er selvsagt altfor tidlig å utpeke noen ny ordfører i Namsos, men Arnhild Holstad er velgernes soleklare favoritt.

SOLID FRAMGANG: Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Namsos, Arnhild Holstad kan notere seg solid framgang for partiet og stor tillit blant velgerne i en fersk maningsmåling for Namsos. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Meningsmåling

Oppslutning i prosent sammenliknet med 2011-valget, og prognose på fordeling. Namsos reduserer fra 37 til 27 representanter etter valget.

Ap    44,2 (+5,2) 12 repr. (-2)

Frp     8,5 (-1,1)    2 repr. (-1)

H      17,8 (+2,5)  5 repr. (-1)

KrF     3,9 (-0,6)   1 repr. (-1)

Sp      7,1 (+1,4)  2 repr. (-)

SV      9,2 (-9,1)   3 repr. (-4)

V        6,0 (-1,7)   2 repr. (-1)

MDG   1,9 (+1,9)  0 repr. (-)

Andre 1,4 (+1,4)  0 repr. (-)

 

Meningsmåling: Sentio Research 17.- 20. august–400 spurte.

arkiv

Namsos: – Det er hyggelig at så mange av de spurte sier at de foretrekker meg som ny ordfører, og jeg håper jo at dem som ønsker det også gir sin stemme til Arbeiderpartiet, sier Arnhild Holstad.


Ordførerfavoritt


Arbeiderpartiet gikk tidlig ut og lanserte Holstad som kommunens neste ordfører, og det ser ut til å ha gitt en Arnhild-effekt.

I ei fersk meningsmåling utført av Sentio blant 400 stemmeberettigede i Namsos, sier hele 45,8 prosent at de foretrekker Arnhild Holstad som ny ordfører etter valget, 17,3 prosent fortrekker Amund Lein (H) og 10,8 prosent ønsker at Kjersti Tommelstad (SV) tar over.

– Jeg tar ingenting for gitt. Hvis jeg skulle bli ny ordfører er det viktig å ha et tillitsvotum fra velgerne med tanke på den jobben en ordfører skal utføre, sier hun.


Arnhild-effekt


I den samme målinga gjør Namsos Ap et solid byks framover og ligger for først gang siden valget i 1995 an til å få mer en 40 prosent av stemmene i Namsos. Noen Arnhild-effekt for Namsos Ap vil hun helst ikke snakke om. Selv om hun helt sikkert blir valgt inn i det nye kommunestyret.

– Vi gjorde et svært godt valg i 2011, og selv om vi skal være forsiktige med å legge stor vekt på meningsmålinger, håper jeg det er et signal på at Ap har gjort en god valgkamp og at vi har den beste politikken for innbyggerne i Namsos, sier hun.

– Hvem skal du samarbeide med for å sikre posisjonen?

– Det skal jeg eventuelt svare på etter valget, sier hun

Namsos Ap har sagt at de vil forholde seg lojalt til valgresultatet.

– Jeg tror alle partier har en felles forståelse av hvilke utfordringer Namsos kommune står overfor, og med tanke på at kommunestyret fra høsten reduseres fra 37 til 27 representanter vil det bli enda viktigere at vi sammen klarer å utnytte den kompetansen hver enkelt representant sitter med, sier Holstad.

undefined