NA lanserer lokal velgerhjelp

– Hjelp, hva skal vi stemme?

De fire venninne er førstegangsvelgere, men vet ikke hva de skal stemme. NAs lokale velgerhjelp hjalp dem i hvert fall litt på veg.

– HVA SKAL VI STEMME? Amalie Lysberg (fra venstre), Lene Bjørnes, Julie Hasfjord og Lisa Myrvik prøvde NAs velgerhjelp for å se hvilket parti de er mest enige med. 

arkiv

NAMSOS: Amalie Lysberg, Lene Bjørnes, Julie Hasfjord og Lisa Myrvik er alle i tvil om hvilket parti de skal stemme ved kommune- og fylkestingsvalget i høst.

– Jeg har faktisk ikke peiling på hva jeg skal stemme. Vi har vel ikke satt oss nok inn i hva de enkelte partiene står for, forteller Lisa Myrvik fra Namsos.


Her kan du prøve NAs velgerhjelp!


NAs lokale velgerhjelp skal være nettopp det, en hjelp. Og de fire venninnene ble overrasket over hva som ble resultatet.

– Jeg vet ikke hva alle partiene står for, heller ikke det som velgerhjelpen kom fram til, sier Amalie Lysberg.

– Men det var en veldig grei metode for å bli litt mer oppdatert på hva partiene mener, legger Lene Bjørnes til.

Sjefredaktør i NA, Kim Riseth, forteller at mye arbeid er lagt ned for å få listetoppene i alle kommunene til å svare på spørsmål som er viktige for velgerne.

– Alle fortjener å vite hvor partiene står, før de går til valg, og velgerhjelpen skal få fram det på en lettfattelig og engasjerende måte. En slik velgerhjelp er ikke en vitenskapelig test eller et fasitsvar, men vi håper det skal få enda flere, og spesielt yngre velgere, til å bli mer engasjert i lokale spørsmål og delta i valget, sier Riseth.

Bruker stemmeretten

Selv om velgerhjelpen kom fram til andre partier enn det de fire venninnene hadde trodd, kommer de til å stemme det partiet de støtter mest.

– Jeg synes det er litt skummelt at vi som ungdommer er med på å bestemme hvem som skal bestemme over landet, sier Julie Hasfjord.

All NAs valgdekning er tilgjengelig åpent på nett.

– I tillegg til alle valgartiklene kommer vi også til å ha flere direktesendinger på nett. Til uka blir det sending sammen med NRK fra Rørvik mandag kveld, og næringspolitisk debatt fra Nexans i Namsos torsdag, forteller Kim Riseth.