Klar for elektrisk jubileumsfeiring

Da Kolvereid Røde Kors la ut nyheten om at Marcus og Martinus skulle opptre i Nærøy kulturhus 6. november, tok det helt av.

Marcus og Martinus FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

KOLVEREID: – Da jeg la ut meldinga på vår Facebook-side sist fredag, tok det ikke lang tid før den første spurte om når billettsalget starter. Jeg tror vi har gjort et skup, for det har tatt fullstendig av. Jeg har vært med på mange arrangement. men dette tar kaka, sier leder Kari Strøm i Kolvereid Røde Kors, som er vertskap for det som beskrives som «årets store konsertbegivenhet» i kulturhuset i Norges minste by.


Jubileum


De superpopulære tvillingene fra Trofors er hyret inn i forbindelse med at Norges Røde Kors er 150 år – og lokallaget på Kolvereid markerer det blant annet med jubileumskonsert.

Strøm er overveldet av interessen.

– Det forteller at det er et behov for tilbud til barn og unge. Tidligere har vi sett at det er for lite av det. Det er blitt etterlyst rusfrie arrangement.

– I et møte med blant annet flere kommuner og arrangører var jeg litt tøff i trynet, og sa at dette skal vi få til. Og det har vi nå klart. Sist fredag fikk vi bekreftelsen om at Marcus og Martinus kommer. Katastrofe hadde vi allerede booket, sier Strøm.


Har søkt om 1.500


Siden tvillingene slo igjennom med låta «Som to dråper vann» i Melodi Grand Prix Junior i 2012, har tilhengerskaren vokst til nye høyder.

Da M & M opptrådte under Namsosmartnan, samlet de 3.500 publikummere. Drevne konsertarrangøren måtte gni seg i øynene, vel vitende om at de aldri har opplevd maken til hysteri.

Så mange som 3.500 er det ikke plass til i Kulturhuset på Kolvereid.

– Vi har søkt om å få utvidet antallet, og har søkt om 1.500. Da begynner det å bli fullt. Men uten godkjennelse fra brannsjefen får vi ikke mer enn 1.000, sier Strøm.

– Det blir ikke noe problemer med å fylle Kulturhuset?

– Nei, ikke slik det ser ut ifra interessen på vår Facebook- side. Det er steikartig. Røde Kors skal også ha Røff-samling samtidig. Vi vet allerede at det kommer busser med ungdom fra Namsskogan og Overhalla. Det er helt rått, mener lederen.


Selger selv


– Når starter billettsalget?

– Vi er ikke helt i mål med det ennå. Det tør jeg ikke si. Men vi kommer til å kunngjøre det gjennom lokalavisene og Facebook-sida vår. Men i løpet av 14 dager må vi ha brikkene på plass, fastslår Strøm.

– Hvordan skal dere selge billetter?

– Vi skal selge dem sjøl, så tøff er vi, sier hun.

De bruker malen til Revyfestivalen på Høylandet og Pe-Torsa.

– Når de klarer å selge 7.500 billetter til Pe-Torsa med telefonsalg, klarer vi 1.500, mener Strøm.

Hun er skråsikker på at billettene blir revet bort i løpet av kort tid.

– Jeg tror de er solgt unna i løpet av ei time, sier Røde Kors-lederen, som gleder seg til jubileumshelga. Det blir ganrantert en elektrisk kveld for fansen.