Rikholdig høstprogram i Namsos

Godbiter på rekke og rad

Det skal godt gjøres å ikke finne noe som faller i smak på høstens kulturkalender i Namsos. Her er fristelser for store og små.

12. desember: Amanda Flornes Kamara fikk vist fram talentet sitt for hele Norge med deltakelse i «The Voice» på TV 2 tidligere i år. I desember setter sangfuglen opp sin egen julekonsert i heimbyen.foto: tv 2 

13. november: Komiker Are Kalvø turnerer med sin egen forestilling «Kalvø - ein time av livet ditt du aldri får tilbake». 

12. september: Åge Sten Nilsen leverer Queen-show. 

21. september: Riksteatret besøker Namsos flere ganger i løpet av høsten – og «Karius og Baktus» skulle friste mange av de yngste. 

12. oktober: «Samfunnets støtter» er Ibsen på sitt mest underholdende. 

Har mye å by på: Roger Grande og Petter Almvik presenterer Kulturkalenderen.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Du får ikke meg til å plukke ut noen høydepunkt. Det blir feil. Noen liker mora, mens andre liker dattera. Men vi har forsøkt å sette sammen et allsidig program, sier kulturhusleder Roger Grande.

Sammen med arrangementsmedarbeider Petter Almvik presenterte han denne uka kalenderen, som teller i underkant av 40 arrangementer fram mot jul.

Her er det en fin miks av både musikk, teater – både for små og store – kino, kunstutstillinger og standup.

– Vi må forholde oss til de som «reker etter vegen» og byr fram sine tjenester, og deretter se hva som passer inn hvor – og til hvilken tid. På ett vis er det enklere enn tidligere, ettersom det nå er utelukkende vi som styrer bookinga. Vi driver som ett kulturhus – men med to scener, forklarer Grande og tenker på bruken både av kulturhuset samt NTE Arena.

– Du skal slippe å trekke fram noen høydepunkt, men hva er du mest fornøyd med å kunne tilby?


Glade for lokale innslag


– Vi er opptatt av at kulturlivet i Namsos skal blomstre, og personlig synes jeg det er stas at Amanda Flornes Kamara kommer til heimbyen for å sette opp egen julekonsert. Amanda viser at hun vil noe med det hun driver med, og skal presentere en helaftens konsert med band og gjester, sier Grande.

Han trekker også fram andre lokale innslag som forhåpentligvis lokker folk ut av sofaen.

– Det starter allerede nå på lørdag, når Heidi Granlund er tilbake i Namsos sammen med Furneskoret. I samarbeid med Spillum damekor skal de lage en kafékonsert. Senere vil både Chand og Namsos musikkorps holde konserter i heimbyen – sistnevnte med et spennende konsept kalt «Tribute to Frank Sinatra».

I tillegg kan namdalingene se fram til to andre store happeninger med lokale krefter på konsertscenen:

– Åge & Sambandet med Trondheim Symfoniorkester samt D.D.E.s tradisjonsrike juleshow vil helt sikkert trekke fulle hus, tror Grande.

Kulturhuslederen er også stolt over at Riksteatret fortsatt ønsker å legge turneen innom Namsos.

– De leverer tre kvalitetsforestillinger før jul; «Karius og Baktus», «Samfunnets støtter» og «Kalvø». Sistnevnte er ei forestilling med lun, fin og intelligent humor signert Are Kalvø, mener Grande.

I tillegg kommer Riksteatret med «Pinocchio» i januar.


Ringvirkninger i byen


– Vi er glad for å kunne videreføre samarbeidet med både Riksteatret og Nord-Trøndelag Teater, som gang på gang sikrer namdalingene tilbud om kvalitetsforestillinger, sier Grande.

Nord-Trøndelag Teater besøker denne gang Namsos med forestillinga «Juvikfolket» av Olav Duun.

– Er høsten ei god tid for dere som arrangerer kulturtilbud?

– Ja, senhøsten og jul er nok den beste tida. Mange vil ut, men det avhenger selvsagt av hva vi kan tilby, sier Almvik.

– Det er ei travel, men veldig artig tid. Og alle kulturaktivitetene skaper mange positive ringvirkninger for andre aktører i byen, påpeker Grande og nevner overnattingssteder, restauranter og handelsstanden for øvrig.