Skagedag med smell i

– Dette er heftige greier, sier Bjarne Brøndbo og trykker på knappen. Så smeller det – og røyken velter ut av bilen.

Fyrer av flere ganger: I løpet av Skagedagen lørdag skal Bil1Din demonstrere detonering av airbager på tre biler. Oddgeir Homstad og Bjarne Brøndbo testet opplegget på forhånd – og det utløste både smell og røyk. 

arkiv

SKAGE: Det er 30 år siden den første Skagedagen ble arrangert. Lørdag trommes det igjen sammen til bygdedag – med mange av de samme aktivitetene og tilbudene som for to år siden.

Men nytt av året er deltakelse fra Bil1Din – og med bilopphuggeren følger både smell og røyk.

– Vi er pålagt å detonere airbager på biler som skal kondemneres, og har investert i utstyr som gjør dette på en forsvarlig måte. Under Skagedagen vil vi demonstrere dette på tre biler i løpet av arrangementet – og det er tror jeg de frammøtte vil sette pris på. Vi prøver å finne biler med seks til åtte airbager, som detoneres via en fjernkontroll. Publikum må stå på behørig avstand – men hører smellene godt, forklarer Bjarne Brøndbo.

Smell blir det kanskje også i den lokale valgdebatten, hvor listetoppene for alle kommunens partier stiller opp.

– Denne blir lagt opp med utspørringer med lokale spørsmål om Skage, forklarer Oddgeir Homstad i Spar Skage.

Han arrangerer Skagedagen i samarbeid med Solvoll/UL Framsteg, og forventer stor oppslutning.

– Sist kom det 800 stykker. Formålet med Skagedagen var å samle lag, foreninger og bedrifter til en felles aktivitetsdag annethvert år. Det har vi greid, og i år blir det 24 stands og boder på området. Det blir konkurranser, musikkinnslag, salg av både rømmegrøt og annen norsk tradisjonsmat samt fristende retter fra andre deler av verden, opplyser Homstad.

Arrangementet er gratis, men de som ønsker kan betale en «billett» som samtidig fungerer som et lodd.

– Det blir matvarer i premie. Vi ønsker små og store velkommen til Skage, sier Homstad.