DEBUTANTEN

Navn: Kari Toremo Finvik Alder: 52 Yrke: Saksbehandler HELFO Plassering: nr. 5 på Sp-lista

Navn: Kari Toremo Finvik alder: 52 yrke: Saksbehandler HELFO plassering: nr. 5 på Sp-lista 

arkiv

Hvem er Kari Toremo Finvik?

– Opprinnelig libygg fra Tunnsjøen, og har fremdeles hjerte for Lierne. Flyttet til Nærøy for over 30 år siden og trives veldig godt her med fint nettverk av venner og familie.

Hvorfor kommunepolitikk?

– Jeg er opptatt av lokalsamfunnet, og fordi at jeg nå er i en fase i livet med voksne unger, har jeg mer tid til å engasjere meg. Tror også det vil skje mange og store endringer som blir interessante å være med være med på.

Hvorfor Sp?

– Er oppvokst på gård og opptatt av distriktspolitikk. På grunn av oppveksten er jeg opptatt av at man skal få ting til å skje på små plasser. Jeg vil overføre det til Nærøy som også har mange små steder. Følte at Sp var mest riktig for meg.

Hvilken sak eller saksområde engasjerer deg?

– En god og fornuftig skolestruktur i Nærøy og selvfølgelig helsespørsmål.

Hva kan du tilføre kommunestyret?

– Er ny - kanskje det kan hjelpe meg til å tenke litt annerledes enn andre som er litt mer etablerte. Håper å finne min plass i systemet. I tillegg tror jeg en debutant vil følge med mer, og stille flere og nye spørsmål.

Hva gjør du for å bli valgt?

– Snakker litt med folk når jeg har anledning. Er ikke typen som går ut og sier at folk skal stemme på meg, men prøver heller å argumentere for partiet. Har også vært innom stand.

Hva trenger Nærøy?

– Framover trenger kommunen erfaren styring. Det kommer utfordringer, og da trenger vi noen ved roret som kan faget. Da tenker jeg på ordfører og parti, ikke på meg selv.

Hva ville du gjøre om du ble ordfører for en dag?

– Får ikke gjort så mye på en dag. Men kanskje gått på barrikadene for DPS-en.