DEBUTANTEN

Navn: Sol Ribe Alder: 20 Yrke: Student Plasseng: 6. plass på Sp-lista

Navn: Sol Ribe alder: 20 yrke: Student plasseng: 6. plass på Sp-lista 

arkiv

Kort fortalt, hvem er Sol Ribe?

– Jeg er oppvokst på gård på Vikestad utenfor Rørvik, men bor nå i Trondheim. Dit flytta jeg i fjor for å gå et årsstudium i psykologi. Nå studerer jeg bevegelsesvitenskap på NTNU og målet er å ta en mastergrad.

Hvorfor kommunepolitikk?

– Fordi jeg er samfunnsengasjert og har meninger om det meste. Jeg er opptatt av distriktspolitikk og primærnæringene.

Hvorfor Sp?

– Jeg har egentlig brukt veldig lang tid på å bestemme meg for hvilket parti jeg tilhører. Men det var Sp jeg var mest enig med. Mulig jeg har med en del oppfatninger «heimant» også, men jeg er opptatt av miljø og matproduksjon og at vi skal klare å brødfø oss selv.

Hvilken sak eller saksområde engasjerer deg?

– Akkurat nå er jeg veldig opptatt av helsesøstertilbudet for ungdommen. Det er viktig at det er et lavterskeltilbud som all ungdom kan benytte seg av. Tilbudet som det er per i dag, er ikke tilstrekkelig.

Hva kan du tilføre kommunestyret?

– Et ungdommelig sinn, kanskje. Det er veldig mange gamle i Vikna kommunestyre, og jeg kan representere en ungdommelig stemme.

Hva gjør du for å bli valgt?

– Jeg har ikke deltatt så aktivt i valgkampen, fordi jeg må prioritere skolegangen. Men jeg har bidratt i forarbeidet, med å få ut reklamemateriell og slike ting.

Hva trenger Vikna?

– Jeg tror Vikna trenger et nytt syn på ulike ting. Det er for mange prosjekter som blir lagt på is. Det er ikke gjennomføringskraft nok. Mer konkret trenger vi et helsehus med leger og fysioterapeuter.

Hva ville du gjøre om du ble ordfører for en dag?

– Få viknaværingene til å være stolte av den plassen de kommer fra og så ville jeg se hver og en av dem.