Skal se på rovdyr og landbruk

Nå skal rovviltbestandens påvirkning av landbruket belyses i en vitenskapelig gjennomgang. Det liker lokale Høyre-politikere.

UTREDNING: Høyre-politikerne Jan Winge, Elin Agdestein og Siw Bleikvassli er godt fornøyd med at konsekvensene av rovdyrforlikets betydning for landbruket nå skal belyses. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Vi skal få fram de landbruksfaglige konsekvensene av Stortingets rovdyrforlik. Vi ønsker å finne ut hvordan bestanden av rovdyr har påvirket utviklinga i landbruket, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein.

Hun har forventninger knyttet til arbeidet som skal gjøres.

– Nord-Trøndelag bærer en stor del av byrden og rovdyrforliket på Stortinget har vært en stor belastning for mange lokalsamfunn. Nå håper og tror vi at det kan kastes et nytt lys over rovdyrproblematikken. Når resultatet foreligger, vil Stortinget få et helt annet grunnlag en tidligere til å vurdere vegen videre, sier hun.


  • Les også:

    Fra sitt fotoskjul tok Linda fra Trones dette unike bildet

    Bamse Brakar ga ulven «to tette»

    Da ulven forsøkte å rappe kjøttstykket, slo bamsen tilbake på brutalt vis. Med venstre labb klinte han til ulven så myrvannet sprutet.


Siw Bleikvassli sitter i den regionale rovdyrnemnda og hun hilser gjennomgangen velkommen.

– Dette er en kjempenyhet som vil kaste lys over konsekvensene. Et slik arbeid vil ha stor betydning for det rovdyrnemnda er opptatt av, sier Bleikwassli.

Gjennomgangen skal spesielt belyse matproduksjonen, utnyttelse av beiteressursene, vegetasjon og naturmangfold, alternativ næringsutvikling og reindriftas beite- og områdebruk.